Foto de la reunió

El conseller El Homrani es reuneix amb el subsecretari de Treball i Seguretat Social d'Uruguai per parlar sobre els reptes de futur del mercat laboral

query_builder   19 setembre 2019 18:47

event_note Nota de premsa

El conseller El Homrani es reuneix amb el subsecretari de Treball i Seguretat Social d'Uruguai per parlar sobre els reptes de futur del mercat laboral

El titular de Treballs, Afers Socials i Famílies es troba aquests dies de visita oficial a l’Uruguai juntament amb el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch
Foto de la reunió
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, de visita oficial a l’Uruguai, s’ha trobat avui amb el subsecretari de Treball i Seguretat Social, Nelson Loustaunau Domínguez.
 
A la trobada, el conseller ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà les perspectives de futur i la tasca desenvolupada en matèria de treball i seguretat social del Govern de l’Uruguai durant el present mandat.
 
El Homrani ha explicat que la reunió ha servit per abordar la situació dels mercats de treball de l’Uruguai i Catalunya i, especialment, de reptes de futur conjunts com ara “les polítiques actives d’ocupació i el seu paper per donar resposta a la demanda de formació i reciclatge dels treballadors i treballadores o com fer front a l’economia de plataformes que precaritza el mercat laboral”.
 
El conseller també ha explicat que han parlat d’economia social i solidària, de la que Uruguai n’és referent. El Homrani ha avançat que demà mantindrà una reunió de treball més extensa amb el president de l’Instituto Nacional del Cooperativismo, Gustavo Bernini –que avui també s’ha afegit a la trobada amb el subsecretari–, per conèixer de primera mà la llei sobre economia social i solidària que Uruguai està apunt d’aprovar i intercanviar experiències.
 
Prèviament, el conseller ha estat entrevistat al programa “En otras palabras” de Ràdio Oriental. Ahir va mantenir una reunió amb el president de la Cambra Nacional de Comerç i Serveis de l’Uruguai,  Julio César Lestido, juntament amb el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch i el vicepresident de la Cambra de Barcelona, Pere Barrios. La trobada va servir per avaluar conjuntament les implicacions de l’entrada en vigor del nou Acord Estratègic d’Associació entre el Mercosur i la Unió Europea. 
 
Catalunya i l’Uruguai en el marc del nou Acord Estratègic d’Associació entre la UE i el Mercosur
 
L’acord comercial entre les dues organitzacions d’integració regional és una oportunitat per Catalunya i l’Uruguai, tant per la seva dimensió com per la seva estructura econòmica. Les oportunitats d’exportació per a Catalunya poden veure’s incrementades paulatinament durant l’entrada en vigor de l’Acord. Catalunya exporta a l’Uruguai principalment maquinària, en un país que té un gran pes el sector automobilístic.

1  

Imatges

Foto de la reunió

Foto de la reunió 256