Empresa

Consellera Chacón: "Un teixit productiu que funciona és la millor garantia per aconseguir una societat més pròspera i justa socialment"

query_builder   21 setembre 2019 13:01

event_note Nota de premsa

Consellera Chacón: "Un teixit productiu que funciona és la millor garantia per aconseguir una societat més pròspera i justa socialment"

  • La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ho ha assegurat aquest dissabte durant l’acte de celebració del 60è aniversari de la planta de producció de l’empresa índia SMP a Polinyà (Vallès Occidental).
 
  • Es tracta d’una planta de producció de para-xocs i altres components del sector de l’automoció, que compta amb 47.000m2 i més de 400 treballadors.
 
  • SMP, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per als seus projectes d’inversió a Catalunya, forma part de la multinacional índia Motherson, que compta amb 135.000 treballadors en 41 països.
La consellera Chacón avui durant la visita a la planta de producció de l'empresa índia SMP a Polinyà
La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha assegurat que “un teixit productiu que funciona és la millor garantia per mantenir l’estat del benestar i aconseguir una societat més pròspera i justa socialment”. Chacón ho ha dit aquest dissabte al matí durant l’acte de celebració del 60è aniversari de l’empresa índia SMP Automotive Technology a Polinyà (Vallès Occidental), que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- per als seus projectes d’inversió a Catalunya.

Chacón ha subratllat que “treballem per atreure, mantenir i fer créixer les inversions a Catalunya: econòmicament i tecnològicament sòlides, generadores de riquesa i d’ocupació estable i de qualitat”. En aquest sentit, la consellera ha apuntat que SMP Automotive Technology “és un exemple d’aquest tipus d’indústria i inversions que volem a Catalunya. Empreses innovadores, compromeses amb la seguretat i el medi ambient; però que també generin valor al territori, com feu aquí a Polinyà”, ha destacat. A l’acte també hi ha participat el director de la planta de Polinyà, Diego Hernández, el Head of Chairman’s Office Europe and Americas, Andreas Heuser i l’alcalde de Polinyà, Javier Silva.
 
SMP va iniciar la seva activitat a Catalunya al 1959 amb l’obertura d’una primera planta de transformació de plàstics a Barcelona i posteriorment es va traslladar a Polinyà per especialitzar-se en la indústria de l’automòbil. Ara, l’empresa compta en aquest municipi amb una planta de producció de para-xocs i altres components del sector de l’automoció, amb més de 400 treballadors. Es tracta d’unes instal·lacions de 47.000m2 que també allotgen un centre d’R+D i les oficines centrals de l’empresa.
 
A Catalunya, SMP també té fàbriques a Castellbisbal i Martorell, mentre que també compta amb plantes a Teruel i Palència. En conjunt, totes aquestes instal·lacions sumen 1.300 treballadors i facturen 800 milions d’euros.
El grup SMP té més de 14.000 treballadors arreu del món i plantes internacionals a Alemanya, Brasil, els Estats Units, Eslovàquia i la Xina. Des del 2011, l’empresa forma part d’un grup multinacional, Motherson, que també és present a Catalunya amb plantes de producció d’altres divisions com ara les de Sintermetal a Ripollet (especialitzada en metall) i SMRC a Igualada (dedicada als plàstics). El Grup Motherson te més de 135.000 treballadors repartits en més de 270 fàbriques en 41 països.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

2  

Imatges

La consellera Chacón durant la visita la planta de producció de l'empresa índia SMP a Polinyà

La consellera Chacón durant la visita la planta de producció de l'empresa índia SMP a Polinyà 3334

La consellera Chacón ha assistit a la celebració del 60è aniversari de la planta de producció de l'empresa SMP a Polinyà

La consellera Chacón ha assistit a la celebració del 60è aniversari de la planta de producció de l'empresa SMP a Polinyà 1639