Una regió colombiana tria la tecnologia de l'empresa catalana Meteosim per millorar la seva qualitat de l'aire

INDÚSTRIA

Una regió colombiana tria la tecnologia de l'empresa catalana Meteosim per millorar la seva qualitat de l'aire

query_builder   6 octubre 2019 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Una regió colombiana tria la tecnologia de l'empresa catalana Meteosim per millorar la seva qualitat de l'aire

·         L’empresa catalana introduirà al departament de Cundinamarca el seu sistema de simulació numèrica per analitzar la qualitat de l’aire de la regió, que s’integra en un centre de control ambiental
 
·         Per aquest projecte d’internacionalització, Meteosim ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’oficina de Bogotà
 
·         La tecnologia creada per Meteosim analitza grans volums d’informació mitjançant algoritmes de ‘big data’ per determinar l’origen i prendre mesures preventives en cas d’episodis de mala qualitat de l’aire
 
L’empresa catalana Meteosim, especialitzada en l’aplicació de models numèrics en l’àmbit de la meteorologia i de la qualitat de l’aire, participa en un projecte a Colòmbia per millorar la gestió de la contaminació atmosfèrica al departament de Cundinamarca, la regió on es troba la capital del país, Bogotà. Meteosim, que es va establir a Colòmbia al 2016, introduirà el seu sistema de pronòstic del temps i de qualitat de l’aire en un centre de control mediambiental més ampli.
 
Per aquest projecte, Meteosim ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Bogotà. De fet, les oficines de Meteosim a Colòmbia estan ubicades a les instal·lacions d’ACCIÓ a la capital del país. Actualment, segons dades d’ACCIÓ hi ha 262 filials catalanes establertes a Colòmbia.
 
Meteosim ha desenvolupat un conjunt de mòduls de pronòstic meteorològic i de gestió de la qualitat de l’aire que mitjançant algoritmes de big data analitzen la dispersió de contaminants (com ara material particulat, monòxid de carboni o òxids de nitrogen) i les causes que poden provocar emergències ambientals. Aquesta tecnologia permet determinar l’origen d’episodis d’elevada contaminació atmosfèrica, elaborar el pronòstic meteorològic i anticipar-se així a situacions crítiques de manera preventiva. La solució de l’empresa catalana formarà part d’un sistema integral de gestió ambiental situat a Cundinamarca, un dels més avançats de tot América Llatina, que ha desenvolupat l’empresa colombiana SKG Tecnología.
 
D’acord amb Oriol de Tera, CEO de l’empresa catalana, Meteosim “treballa amb models numèrics meteorològics i de dispersió de contaminants per aportar solucions a dos grans reptes de la nostra societat com son la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic”. Ens basem en les lleis de la física que descriuen el comportament de l’atmosfera i això suposa una gran generació d’informació, que ha de ser processada i analitzada en molt poc temps, on el repte és donar una resposta fàcil a una pregunta molt complexa”, assegura.
 
Meteosim, amb seu al Parc Científic de Barcelona, treballa tant per a l’administració pública de ciutats i regions, com per empreses privades dels “sectors sensibles a la meteorologia, el canvi climàtic i la qualitat de l’aire” com el de l’energia, les infraestructures, mineria i oil&gas, assegura el CEO de l’empresa. Fundada al 2003, l’empresa catalana compta actualment amb una quinzena de treballadors i ha realitzat projectes per a més de 30 països d’arreu del món. De fet, Meteosim compta també amb el suport de l’Oficina d’ACCIÓ a Washington, especialitzada en l’assessorament a les empreses catalanes que busquin accedir a les licitacions d’organismes multilaterals internacionals com el Banc Mundial o el Banc Interamericà de Desenvolupament.
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
§   Facebook: ACCIÓ
§   Linkedin: ACCIÓ