darp

L'Estratègia Marítima de Catalunya 2030, present al Saló Nàutic Internacional de Barcelona 2019

query_builder   8 octubre 2019 16:44

event_note Nota de premsa

L'Estratègia Marítima de Catalunya 2030, present al Saló Nàutic Internacional de Barcelona 2019

Enguany, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació complementa l’estand institucional amb un altre espai dedicat específicament a explicar l’Estratègia i que es posa a disposició de diverses entitats i empreses emergents que hi podran explicar els seus projectes i activitats
 
Aquestes experiències giraran entorn a la sensibilització sobre la protecció mediambiental dels oceans, tema central d’aquesta 58a edició del Saló
DARP
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació participa un any més al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que tindrà lloc del 9 al 13 d’octubre, al Port Vell, al Moll de la Fusta i al Moll d’Espanya.
 
Aquest any, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació tindrà doble presència en aquest saló, atès que a banda de l’estand institucional (E-590), compartit amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i les empreses públiques Ports de la Generalitat, Agència de Residus de Catalunya, Agència Catalana de l’Aigua i Servei Meteorològic de Catalunya, disposarà d’estand propi (E-589), dedicat exclusivament a l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 (EMC).
 
Aquesta 58a edició del Saló es dedicarà a sensibilitzar sobre la protecció mediambiental dels oceans (Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible – ODS 14)  amb jornades sobre el dany dels residus plàstics per al mar, la presència de vaixells més sostenibles i diverses activitats per a la conscienciació mediambiental. I en aquest marc,  l’estand del Departament s’ha destinat a entitats i empreses emergents, que hi podran explicar els seus projectes i activitats, realitzats en concordança amb els objectius i les línies d’actuació de l’EMC.  A més, cal destacar la presentació de l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) i la celebració del primer Fòrum de Cogestió de la Pesca professional a Catalunya, que es realitzarà a l’Espai de Mar el dissabte 12 d’octubre.
 
Durant tots els dies del Saló l’estand del DARP acollirà diverses presentacions (E-589):
 
El dimecres, 9 d'octubre, a les 10.00h, tindrà lloc una xerrada sobre ‘Construcció i Reparació de vaixells’, a càrrec de Drassanes Nicolau. Aquest mateix dia, a les 15.00h,  s’exposarà la conferència ‘Vins de Mar’, un exemple de diversificació dels productes de la mar, que anirà a càrrec de l’empresa Vins de Mar.
 
Paral·lelament, el mateix dimecres, a les 17.00h, a l’estand institucional compartit de la Generalitat (E-590), la Dra. Marinella Farré,  farà una ponència sobre ‘Microplàstics, l'amenaça invisible’.
 
El dijous 10, a les 09.00h, però a la seu del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, es portarà a terme el 2n Roadshow a l’Estat espanyol de la iniciativa ‘WestMed: oportunitats de l’economia blava a Catalunya’.
 
Més tard, a les 10.00h, a l’estand del DARP, tindrà lloc una conferència sobre ‘Disseny d’embarcacions que es propulsin amb energies sostenibles’, a càrrec de l’entitat Ona Safe & Clean.
 
També el dijous, a les 12.00h, a la seu de l’estand institucional compartit (E-590), el director gerent de l’Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya,  Frederic Valls i la directora de l’Escola Catalana de Vela, presentaran el projecte pilot “Escola de mar, escola que navega”, que es portarà a terme a ‘La Goleta Imar Primer’, que podrà ser visitada durant tota la durada del Saló.
 
Divendres 11, es faran dues xerrades: la primera sobre la ‘Reducció de l'impacte sobre espècies protegides’, a càrrec del CRAM, que tindrà lloc a les 11.00 hores, i la segona, sobre ‘Tecnologia Submarina’, que realitzarà l’entitat Ictinieu submarins, a les 15.00h.
 
Aquest mateix dia, a l’estand compartit de la Generalitat (E-590), es podran seguir la conferència ‘Professionals del mar i de l’esport’, a càrrec d’Inés Vizcarro i Frederic Valls, i ‘Els mars i oceans com a font de salut i benestar’, a càrrec del Dr. Josep Llobet.
 
Dissabte 12, a l’estand de del DARP (E-580), a les 10.00h, l’empresa Dragon Boat Emotions parlarà de ‘Esport, lleure i valors’, i  a les 15.00 h Grups d'Acció Local Pesquer faran un xerrada sobre com ‘Millorar la qualitat de vida de la ciutadania’.
 
Finalment, el 13 d’octubre, s’exposarà un conferència sobre ‘Diversificació-Difusió’, a càrrec de l’entitat Cap a Mar, a les 10.00h, i a les 15.00 h tindrà lloc la ponència ‘Ciència Ciutadana’, amb representants de les entitats Observadors del Mar i el CRAM.
 
Trobareu tota la informació sobre les activitats organitzades pel Departament d’Agricultura al Saló en el següent enllaç: http://agricultura.gencat.cat/ca/inici/