El Govern aposta per l'economia circular i la recollida selectiva

El Govern aposta per l'economia circular i la recollida selectiva

query_builder   21 octubre 2019 09:28

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per l'economia circular i la recollida selectiva

  • Inversió de 18 milions d’euros per a la prevenció i la millora de la gestió de residus aquest 2019

  • S’amplien en 10 milions d’euros les convocatòries d’ajuts per a aquest any

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat ampliar el pressupost de sis de les convocatòries d’ajuts d’enguany en prop de 10 milions d’euros. D’aquesta manera, l’ARC destinarà en total més de 18 milions d’euros a accions de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge dels residus industrials i municipals, i a fomentar els àrids reciclats, l’economia circular i la recollida selectiva.

 

  • L’augment aprovat respon a l’elevat nombre de peticions rebudes.

 

  • L’import provindrà dels fons de gestió dels cànons de residus municipals, industrials, de la construcció i fons propis de l’ARC. Els fons els nodreixen els cànons, impostos ecològics que incentiven un comportament més respectuós amb el medi ambient i que permeten impulsar mesures de minimització i de valorització material dels residus.

 

  • Es tracta d’instruments econòmics que contribueixen al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus.

 

  • Les ampliacions pressupostàries més elevades són per a les accions vinculades amb el foment de l’economia circular i les de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge dels residus industrials. Ambdues ordres tenien una consignació inicial d’1 milió d’euros, que ha quedat ampliada en 2,5 milions més, per la qual cosa el total de la convocatòria serà de 3,5 milions per a cadascuna.

 

  • Les subvencions destinades a les deixalleries passen de 3  a 5 milions; les de foment dels àrids reciclats, de 2 a 3 milions; les de foment de la recollida selectiva dels residus municipals, d’1 a 2,5 milions; i les de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus municipals, de 200.000 a 650.000 euros.