Estratègia bicicleta

El Govern impulsa la mobilitat sostenible i segura a través de l'ús de la bicicleta

S'aprova l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 que recull una vuitantena d'accions

query_builder   11 novembre 2019 07:00

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la mobilitat sostenible i segura a través de l'ús de la bicicleta

S'aprova l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 que recull una vuitantena d'accions

  • S’aprova l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 que recull una vuitantena d’accions per convertir aquest mitjà de transport en el motor d’una societat més sostenible i saludable
  • El lema Fes-li lloc a la bici, és el full de ruta per aconseguir una mobilitat més amable, sostenible i segura
  • Estratègia basada en les jornades participatives i les sessions de treball dutes a terme des de 2018 amb els agents i les institucions relacionats amb el món de la bici
  • Es vol augmentar la quota modal de la bicicleta en la mobilitat quotidiana, en concret, assolir un 8% dels desplaçaments

El Govern impulsa la mobilitat sostenible i segura

El Govern ha aprovat l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, el full de ruta que, sota el lema Fes-li lloc a la bici, recull una vuitantena d’accions perquè aquest mitjà de transport contribueixi a una societat més sostenible i saludable.

Es basa en les jornades participatives i les sessions de treball dutes a terme en el marc de la Mesa de la Bicicleta des de l’any 2018, conjuntament amb els agents i les institucions relacionades amb el món de la bici, i en què han participat més de 300 persones.

 Tres eixos temàtics

  • Promocionar una mobilitat quotidiana en bicicleta, tant en els entorns urbans com metropolitans, en  complementarietat amb el transport públic per a les distàncies més llargues.
  • Impulsar la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu, de forma segura tenint en compte el seu alt potencial econòmic.
  • Millorar la promoció, seguiment i governança de la bicicleta.

Necessitat de més espais per a la bici

  • La voluntat de l’Estratègia és unir forces per a una Catalunya pedalable i pedalada, per assolir un espai públic que permeti la circulació segura i confortable en bicicleta, i potenciar i facilitar que la ciutadania es desplaci cada cop més en aquest mitjà.
  • L’Estratègia és un recull de polítiques a implementar i un compromís del Govern de la Generalitat, alhora que un conjunt de línies per promocionar la bici per part d’altres administracions, institucions, empreses i organismes. L’Estratègia té, doncs, la voluntat que s’hi adhereixin per ajudar a aquesta transformació necessària de la mobilitat.