TES

El conseller Calvet exposa al Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme del Japó que ports i aeroports són estratègics i exploren línies de treball conjunt

query_builder   12 novembre 2019 11:27

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet exposa al Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme del Japó que ports i aeroports són estratègics i exploren línies de treball conjunt

  • El titular de Territori i Sostenibilitat explica els objectius de cooperació entre l’autoritat portuària catalana i la japonesa i la importància d’un vol directe Barcelona – Tòquio, durant una reunió mantinguda en el marc de la missió al Japó
  • Juntament amb la consellera Chacón, Calvet visita la multinacional catalana ConCom, la primera empresa estrangera a construir un parc fotovoltaic al Japó
TES
Calvet, amb la comitiva catalana que ha visitat avui el Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme del Japó.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit avui amb  l’assessor del viceministre per als assumptes internacionals del Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme del Japó, Eichiro Oishi, per compartir coneixements del sistema de gestió de les infraestructures. A la trobada, que forma part de les accions programades de la missió al Japó, també hi ha assistit la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i l’ambaixador espanyol al Japó, Jorge Toledo.

Durant la sessió de treball, Calvet ha presentat la missió empresarial del port i els objectius de cooperació entre l’autoritat portuària catalana i la japonesa, entenent totes dues parts la importància estratègica dels ports, especialment pel que fa als creuers, i també dels aeroports, per a les economies dels dos països. En aquest sentit, el titular de Territori i Sostenibilitat ha defensat la importància de disposar d’un vol directe entre Barcelona i Tòquio tenint en compte que actualment hi ha 190.000 viatgers anuals indirectes entre aquestes dues destinacions. El Govern s’ha compromès a enviar informació sobre els treballs fet pel Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) per a aquesta nova ruta.

El representant ministerial ha posat de relleu les bones relacions comercials entre Catalunya i el Japó, no només per la important presència d’empreses japoneses en territori català sinó també pel fet Catalunya compta, des de l’any 1988, amb una oficina comercial a la capital japonesa.

Cas d’èxit d’incubació

TES
Moment de la reunió amb responsables de ConCom.

Hores abans, Calvet, amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha estat visitant l’empresa catalana ConCom, que es va implantar al Japó l’any 2012 a través d’ACCIÓ, l'agència per la competivitat de l'empresa catalana, present al país des del 1988.

ConCom, amb seu a Cornellà de Llobregat, està especialitzada en gestionar projectes de creació de plantes fotovoltaiques. Es dedica a tot el procés, des de la recerca de la ubicació, la tramitació administrativa, i la recerca d’inversors, a la construcció de les instal·lacions. La multinacional va ser la primera empresa estrangera a construir un parc fotovoltaic al Japó. Ara mateix està promovent instal·lacions de 24 MW de capacitat.

Durant la reunió, els consellers han seguit les explicacions sobre el procés d’implantació de l’empresa, que també té oficines a Itàlia, França, Països Baixos, Ghana, Mèxic, Hong Kong, Taiwan, Hong Kong i Singapur.

2  

Imatges

Foto reunió ministeri

Foto reunió ministeri 138

Foto reunió empresa

Foto reunió empresa 311

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 194