Consellera Budó Parlament

Consellera Budó: "Tot el Govern està decidit a donar una resposta ràpida i eficient en tots els desastres naturals i emergències"

query_builder   13 novembre 2019 11:32

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "Tot el Govern està decidit a donar una resposta ràpida i eficient en tots els desastres naturals i emergències"

  • La consellera de la Presidència ha recordat al Ple del Parlament que el paquet de mesures urgents per pal·liar els danys de les pluges torrencials del passat 22 i 23 d’octubre es coordina des del Departament de la Presidència per tal de facilitar els tràmits a totes les persones que han patit aquests danys” i que tinguin uninterlocutor que tracti el seu cas d’una forma global”

 

  • Budó també ha dit al ple de la cambra que “en temes de violència masclista tots els recursos són insuficients”
Budó ple del Parlament

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat avui al Ple del Parlament que “en tots els casos de desastres naturals i emergències, tot el Govern està decidit a donar una resposta ràpida, efectiva i eficient, aquest és el nostre compromís i els fonaments de la nostra intervenció”. En aquest sentit, la consellera ha recordat que després de les pluges torrencials del passat 22 i 23 d’octubre, el Consell Executiu que es va celebrar immediatament posterior, concretament dimarts 30 d’octubre, el Govern va aprovar un acord amb un paquet de mesures urgents per pal·liar els danys ocasionats.

 

Budó ha puntualitzat que tot i que des del Departament de la Presidència es coordina la resposta, “el paquet de mesures es treballa amb la implicació de diferents departaments”. Amb aquesta coordinació, per tant, “facilitem els tràmits a totes les persones que han patit aquests danys” i que tinguin un “interlocutor que tracti el seu cas d’una forma global, que no es deixi res”, ha dit la consellera.

 

Budó ha detallat algunes de les mesures adoptades per cadascun dels departaments. A tall d’exemple, la consellera ha explicat que el Departament de la Presidència finança les actuacions d’emergència realitzades pels ens locals; el Departament d’Interior avalua les mesures de millora de la xarxa de protecció civil i bombers en aquestes comarques; el Departament de Cultura, repara el patrimoni cultural malmès; el Departament de Territori i Sostenibilitat, revisa les actuacions previstes sobre les infraestructures que hagin quedat malmeses; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ampliat la línia de préstecs pels ramaders i pagesos afectats; i el Departament d’Empresa i Coneixement, bonifica els interessos d’aquests préstecs.

 

Finalment, ha destacat que el Govern ha sol·licitat a l’Executiu de l’Estat que els territoris afectats es “tinguin en compte per aquestes pluges i els danys ocorreguts, les ajudes previstes en el  Reial decret llei 11/2019”.

“En temes de violència masclista tots els recursos són insuficients”

La consellera també ha respost al Ple del Parlament preguntes sobre violència masclista, un àmbit sobre el qual ha afirmat que “tots els recursos són insuficients”.

 

Budó ha explicat que “s’hauria d’aconseguir que el govern de l’Estat aprovi una pròrroga d’execució per a l’any 2020 dels diners provinents del Pacto de Estado contra la violència de género 2019” que “tot just ara ens acaben de començar a arribar i ara és impossible gastar per aquest exercici 2019”.

 

La consellera també ha apuntat alguns dels projectes que l’Executiu ha iniciat en els darrers mesos, com l’increment de mig milió d’euros pel que fa al Conveni marc amb els ens locals per a la prestació del Servei d’informació i atenció a les dones; la concessió d’ajuts per a l’accés a un habitatge per a dones en situació de violència masclista; l’elaboració del Protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci; i el reforç del servei d’acompanyament a judici.

 

Finalment, durant el ple de la cambra, Budó també ha destacat que “un dels problemes principals de la lluita contra la violència masclista és la reparació de les dones que han patit aquesta violència masclista” i, per tant, “el capteniment del Govern és agilitzar al màxim possible l’accés de l’habitatge i facilitar les ajudes perquè puguin accedir a un habitatge de manera immediata”.