El vicepresident Aragonès, durant la seva intervenció a la Jornada Electronics Watch

Vicepresident Aragonès: "El compromís del Govern català per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació és inequívoc"

query_builder   4 desembre 2019 10:36

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "El compromís del Govern català per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació és inequívoc"

 

  • Anuncia l’adhesió de la Generalitat a Electronics Watch per “garantir el compliment de criteris ètics i de consum responsable en la compra de productes electrònics” 
  • Recorda que “gairebé 7 de cada 10 euros que es van gastar el 2018 en contractació pública incloïen clàusules socials”
El vicepresident Aragonès, durant la seva intervenció a la Jornada Electronics Watch

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat avui que “el compromís del Govern català per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació és inequívoc”, com ho demostra el fet que “gairebé 7 de cada 10 euros que es van gastar el 2018 en contractació pública incloïen clàusules socials”, ha recordat. Tot i així, el vicepresident ha advertit que “cal seguir avançant en la incorporació de nous criteris ètics i de consum responsable en la compra pública”.

En aquest sentit, Aragonès ha anunciat l’adhesió de la Generalitat a Electronics Watch, a través d’un acord que implica els departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; i Polítiques Digitals i Administració Pública. Aragonès ha assegurat que, amb aquesta adhesió, la Generalitat “vol garantir el compliment dels criteris ètics i de consum responsable en la compra de productes electrònics”.

Durant la inauguració de la Conferència Anual d’Electronics Watch 2019, que ha tingut lloc aquest matí al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el vicepresident ha explicat que l’adhesió de la Generalitat a Electronics Watch persegueix tres objectius: millorar les compres socialment responsables en l’àmbit dels productes d’equip (hardware) de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); augmentar la transparència en les cadenes de subministrament dels productes electrònics adquirits; i exercir un lideratge visible en la contractació pública socialment responsable, donant un exemple de compromís positiu a Catalunya en aquest àmbit.

 

Electronics Watch, una entitat que vetlla per les condicions laborals dels treballadors del sector de l’electrònica

Electronics Watch és una entitat internacional sense ànim de lucre de supervisió independent que vetlla per assegurar la compra èticament responsable de productes electrònics. Per aconseguir-ho, posa en contacte compradors del sector públic i organitzacions de la societat civil de les regions productores d’electrònica amb persones expertes en drets humans i cadenes de subministrament globals. D’aquesta manera, assegura que totes les persones que formen part de la cadena de subministrament de productes electrònics tinguin garantides unes condicions laborals dignes i segures.

2  

Imatges

Fotografia (1)

Fotografia (1) 2245

Fotografia (2)

Fotografia (2) 2151

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 73