Govern

El Parlament vota el Decret llei de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls de les energies renovables

query_builder   10 desembre 2019 18:10

event_note Nota de premsa

El Parlament vota el Decret llei de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls de les energies renovables

  • El text recupera articles de la Llei del canvi climàtic anul·lats pel Tribunal Constitucional modificant-ne la redacció

El Parlament votarà aquest dimecres el Decret llei 16/2019, del 26 de novembre, de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls de les energies renovables, aprovat pel Govern i que presentarà la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

El text elimina barreres administratives per a la implantació d'energies renovables, i en aquest sentit inclou la derogació del Decret 147/2009, que limitava la de parcs eòlics i fotovoltaics. També estableix un procediment de tramitació més àgil i afavoreix la implantació de sistemes d'autoproducció en els edificis i els espais públics de les ciutats.


El decret recupera articles de la Llei del canvi climàtic anul·lats pel Tribunal Constitucional modificant-ne la redacció, com ara els relatius a la neutralitat d'emissions de CO2 per a l'any 2050, l'electrificació dels ports de la Generalitat, la limitació de la fracturació hidràulica o la penetració de la mobilitat elèctrica en el transport. 

 

Sessió de control

El ple del Parlament començarà a les 10 del matí amb la sessió de control al Govern català. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, respondrà dues preguntes: una, sobre la contractació administrativa, i una altra, sobre la llicència per fer el casino de Hard Rock a Vila-seca i Salou. Precisament, sobre aquest projecte, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també respondrà una pregunta. A més, el conseller Calvet informarà sobre la Cimera del Clima a Catalunya. Per la seva banda, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, detallarà el pagament dels ajuts de la política agrària comuna mentre que la consellera de Salut, Alba Vergés, respondrà dues preguntes; una, sobre les malalties minoritàries, i una altra, sobre la sanitat catalana. En el seu torn, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, donarà a conèixer les actuacions en matèria d’ocupació públiques destinades a la integració laboral de les persones amb discapacitat. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, exposarà l’estratègia de dinamització territorial del projecte “País viu”, i, finalment, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, explicarà l’activitat que du a terme a l’exterior el seu departament.

Un cop acabades les preguntes al Govern, començarà la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la situació política.