Visita TE

Consellera Chacón: "L'economia productiva, innovadora, integradora, sostenible i oberta al món té noms i cognoms a les Terres de l'Ebre"

query_builder   13 desembre 2019 15:17

event_note Nota de premsa

Consellera Chacón: "L'economia productiva, innovadora, integradora, sostenible i oberta al món té noms i cognoms a les Terres de l'Ebre"

Visita TE
·     La titular d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha visitat la Càmara Arrossera del Montsià i la Cooperativa Soldebre, i ha mantingut reunions de treball amb representants de PIMEC a les Terres de l’Ebre i amb la Cambra de Comerç de Tortosa  

·     La consellera assegura que el nou marc normatiu sobre energies renovables permetrà disminuir el pes que té aquesta demarcació sobre el total de la potència eòlica instal·lada a Catalunya  

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha desplaçat aquest divendres a les Terres de l’Ebre, on ha visitat la Càmara Arrossera del Montsià i la Cooperativa Soldebre, i on també ha mantingut reunions de treball amb els representants de PIMEC a demarcació i amb la Cambra de Comerç de Tortosa. “L’economia productiva, innovadora, integradora, sostenible i oberta al món que defensem al departament d’Empresa i Coneixement té noms i cognoms a les Terres de l’Ebre”, ha resumit Chacón.

La visita ha permès a la consellera prendre el pols a l’activitat econòmica de les Terres de l’Ebre, que es caracteritza per la rellevància del sector primari i dels serveis industrials auxiliars i on el teixit empresarial està conformat majoritàriament per petites i mitjanes empreses, i conèixer de primera les seves propostes, inquietuds i reivindicacions per tal d’afrontar el futur amb competitivitat. Chacón ha reiterat el compromís del Govern amb l’equilibri territorial, i ha conclòs que "Catalunya només assolirà els seus reptes de país si assumeix una mirada panoràmica que englobi la seva diversitat territorial". La consellera ha estat acompanyada pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a les Terres de l'Ebre, Mercè Miralles.

La consellera ha insistit en la "voluntat del Govern d’acompanyar les pimes en la seva transformació tecnològica per tal d’adequar-se al nou entorn global". Per això, Chacón ha tornat a posar a disposició de les empreses el programa ProACCIÓ 4.0, que és la finestreta única on s’ofereix al teixit productiu català un conjunt de serveis, línies d’ajut, finançament i actuacions d’àmbit local i internacional i de connexió amb el seu ecosistema per tal de materialitzar la seva transformació tecnològica.

Les energies renovables i el territori  

La consellera també ha fet referència a les energies renovables, i ha  destacat que amb el decret-llei de mesures urgents per l’emergència climàtica i d’impuls a les energies renovables, validat el passat dimecres pel Parlament de Catalunya, “s’obre les renovables a tot el territori, ja que si volem fer front al canvi climàtic tot el país hi ha de contribuir”. El Govern va declarar la situació d’emergència climàtica el passat mes de maig, i el cicle de l’energia és el causant del 72% de les emissions de CO2.

Les Terres de l’Ebre concentren a dia d’avui un pes significatiu de la potència eòlica instal·lada a Catalunya, ja que l’abundància i qualitat del seu vent va atreure l’interès dels promotors en els inicis de la implantació d’aquesta font de generació d’electricitat. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que amb el nou decret-llei “aquest pes anirà disminuint a mesura que les renovables es generalitzin a tot el territori. Són les energies renovables les que s’han d’adaptar a la realitat social i econòmica del territori”.

Chacón ha recordat que el decret-llei és una mesura urgent per desbloquejar la instal·lació de renovables a Catalunya, i s’ha remès a la futura Llei de la Transició Energètica per tal d’establir les eines per optimitzar la integració de les instal·lacions eòliques i fotovoltaiques en la ubicació on s’emplacin. “Amb la Llei de la Transició Energètica crearem els mecanismes de reequilibri per tal que els territoris que acullin aquestes instal·lacions en rebin beneficis directes”. El Govern va aprovar la memòria preliminar d’aquesta llei el passat 19 de novembre, i preveu iniciar el procés de consultes públiques abans de finalitzar l’any.  


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter  @empresacat | @coneixementcat

3  

Imatges

La consellera, amb els representants de la Càmara Arrossera del Montsià

La consellera, amb els representants de la Càmara Arrossera del Montsià 2825

La consellera Chacón, amb els representants de PIMEC a les Terres de l'Ebre

La consellera Chacón, amb els representants de PIMEC a les Terres de l'Ebre 148

La consellera Chacón, amb membres de la Cambra de Comerç de Tortosa

La consellera Chacón, amb membres de la Cambra de Comerç de Tortosa 2996