Foto MEPAG

El Govern destinarà els 13,7 milions d'increment addicional del sou dels treballadors públics a recuperar el pla de pensions i augmentar les retribucions més baixes

query_builder   13 desembre 2019 15:23

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà els 13,7 milions d'increment addicional del sou dels treballadors públics a recuperar el pla de pensions i augmentar les retribucions més baixes

reunió MEPAG
El Govern destinarà l’increment addicional del 0,25% de la massa salarial dels treballadors i treballadores de la Generalitat, entre altres mesures, al pla de pensions dels empleats públics i a l’augment salarial dels nivells més baixos de l’escala retributiva. El total de l’increment salarial puja a 13,77 milions d’euros.

El Govern aprovarà properament aquestes mesures després que la Mesa de negociació dels empleats públics d’avui hagi acabat sense acord entre les organitzacions sindicals i l’Administració.

Les aportacions de la Generalitat al pla es trobaven inactives arran de les limitacions pressupostàries des del 2011. La reactivació de les aportacions respon a la voluntat del Govern de recuperar tots els drets dels treballadors i treballadores de la Generalitat.

Millores salarials per a les retribucions més baixes

Pel que fa a les millores salarials, prop de 2,7 milions d’euros aniran destinats a l’homogeneïtzació i adequació de complements específics i a l’increment dels nivells més baixos de l’escala retributiva.

En aquest sentit, es proposa incrementar els nivells mínims de l’escala salarial de tots els grups. D’aquesta manera, els nivells amb retribucions més baixes veuran un increment major del sou, amb la voluntat d’esmenar greuges retributius entre categories. Aquesta mesura representarà 745.894,10 euros i afectarà 1.829 llocs de treball.

En la mateixa línia, s’afecten els complements específics dels nivells 14 i 16 del grup C1 i el nivell 18 del grup A2, amb un total de 1.348.863,32 euros, dels quals es beneficiaran 2.893 llocs de treball.

Dues mesures més que s’inclouen en aquestes millores salarials són:

• l’adequació de les taules retributives del cos d’agents rurals (31.478 euros i 103 llocs de treball),
• l’homogeneïtzació de les condicions de treball dels funcionaris dels equips de treball de la Secretaria de Salut Pública (531.304,89 euros i 438 llocs de treball).

Cal recordar que l’acord de retribucions per al 2019, aprovat pel Govern el passat mes de gener, preveia un increment del 2,25%, que ja ha estat aplicat, més un 0,25% addicional. Aquest percentatge s’ha de destinar a millores salarials, com ara l’homogeneïtzació dels complements específics, els complements de productivitat o el pla de pensions i estava subjecte a la negociació amb les organitzacions sindicals.

1  

Imatges

Foto

Foto 120