Ecoturisme

Catalunya, pionera a Europa en ecoturisme

El Govern s'ha sumat al projecte europeu Interreg DestiMED PLUS

query_builder   16 desembre 2019 08:22

event_note Nota de premsa

Catalunya, pionera a Europa en ecoturisme

El Govern s'ha sumat al projecte europeu Interreg DestiMED PLUS

  • Ha estat escollida entre les regions mediterrànies per promoure l’ecoturisme
  • S’ha sumat al projecte europeu juntament amb 12 socis treballarà fins al 2022 en desplegar accions pilot per promoure l’ecoturisme
  • Invertirà 3,6 milions d’euros en diverses àrees protegides i calcular-ne el seu impacte econòmic, social i ambiental

Catalunya és una de les regions mediterrànies d’Europa que impulsaran noves mesures de foment de l’ecoturisme dins de les seves àrees protegides.

L’objectiu és millorar la capacitat dels agents locals i regionals de la Mediterrània per incorporar el turisme i la conservació de la natura en les seves agendes.

Projecte europeu Interreg DestiMED PLUS

  • És hereu dels projectes ENI CBC MED MEET i Interreg MED DestiMED que des del 2013 uneixen institucions, organismes i agents locals de 10 països de la Mediterrània per transformar aquesta àrea en una destinació viable d’ecoturisme, on l’activitat econòmica es beneficiï de la bellesa d’àrees i zones protegides.
  • Es crearà un nou model de governança i el desenvolupament de productes i paquets turístics sobre la natura i la cultura d’aquestes àrees, així com el seguiment de la petjada ecològica d’aquests productes i paquets.
  • Pretén que els responsables de les polítiques regionals apliquin mesures transversals que vinculin el turisme amb la conservació, incidint en la creació de nous productes ecoturístics en àrees naturals protegides. Això comporta la millora local i sectorial, amb estratègies de planificació integrada i eines efectives de gestió, mesura i promoció de l’ecoturisme.

12 socis implicats

Coordinat per la regió de la Lazio (Itàlia), també formen part del projecte la Fundació Universitària Balmes (Universitat de Vic), la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) – MED (Andalusia), la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori d’Andalusia, la regió de Creta (Grècia), l’Agència per al Desenvolupament de la Regió del Sud de l'Egeu (Grècia), l’Agència Nacional d’Àrees Protegides d’Albània, la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (Bretanya francesa), el Departament de medi ambient, conservació de la natura i política forestal de Sardenya (Itàlia), l’Agència de Turisme de Còrsega (França),  i l’Institut de Turisme de Croàcia.