Hospital reus

El Govern crea dues empreses públiques per gestionar els hospitals de Reus i Móra d'Ebre

query_builder   23 desembre 2019 14:12

event_note Nota de premsa

El Govern crea dues empreses públiques per gestionar els hospitals de Reus i Móra d'Ebre

  • Els centres hospitalaris estaven governats fins ara per organismes municipals de Reus

El Govern ha aprovat la creació de dues empreses públiques, adscrites a la Generalitat a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), per poder gestionar l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital de Móra d’Ebre, que estaven governats per organismes municipals de Reus.

Amb aquesta decisió, la Generalitat enforteix la viabilitat d’aquests centres, que fins ara han estat gestionats per titularitats municipals, però que necessitaven més robustesa per afrontar els reptes de futur del sistema sanitari públic. Aquests acords compten amb el vistiplau d’ambdues parts: el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus, que gestionava els centres de Reus i Móra.

L’operació ha estat bastant complexa, ja que un seguit d’entramat d’empreses municipals s’encarregaven tant de l’Hospital Sant Joan de Reus, com de l’atenció primària de la zona i també de l’Hospital de Móra d’Ebre. Ara s’ha decidit crear dues empreses: Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp i Salut Terres de l’Ebre. La primera gestionarà el centre hospitalari reusenc i també la primària de la zona (Almoster, Argentera, Botarell, Cambrils, Duesaigües, Montbrió del Camp, Riudecanyes, Riudoms, la Selva del Camp, l’Hospitalet de l’Infant, Masboquera, Masriudoms, Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant i Vinyols i els Arcs); i la segona es farà càrrec de l’Hospital de Móra d’Ebre.

En els propers dies es materialitzaran totes les cessions d’actius i passius i tots els procediments jurídics pertinents que comencen amb la signatura d’un conveni entre les parts, un cop el Govern ja ha creat les dues empreses públiques mencionades.