SUR

Els investigadors ICREA estan entre els més citats del món

query_builder   27 desembre 2019 10:50

event_note Nota de premsa

Els investigadors ICREA estan entre els més citats del món

  • La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) se situa com a una de les principals institucions científiques del món pel que fa al percentatge dels seus investigadors entre els de major índex d’impacte
  • 10 dels seus professors contractats estan entre l’1% dels científics més citats al món
SUR

Els articles científics publicats per personal investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) estan entre les publicacions més citades del món. Concretament, un 91% de les 2.020 publicacions produïdes per investigadors ICREA al 2018 es troben en el 25% de major impacte (primer quartil).

L’elevada importància de les publicacions del personal científic d’ICREA queda reflectit en el fet que 10 dels seus investigadors contractats estan entre l’1% dels científics més citats al món, segons el prestigiós rànquing de Clarivate Analytics a partir de les dades de la Web of Science 2018.  

Dels 10 més citats, 3 pertanyen a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), 2 a l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), i els altres al Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) i l’Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).

Influència en la comunitat científica internacional

Tot i ser una institució científica relativament petita comparada amb altres d’internacionals pel que fa al nombre d’investigadors contractats (264), ICREA destaca per produir publicacions d’un excel·lent qualitat i amb una capacitat d’influència de primer ordre entre la comunitat científica. Això situa ICREA com a una de les principals institucions científiques mundials, pel que fa al percentatge dels investigadors, amb més índex d’impacte (3,8%), per darrere d’altres centres com ara la Universitat de Harvard (7,7%), la de Stanford (4,5%), o el Massachusetts Institute of Technology (4,3%), i per davant – per exemple– d’universitats prestigioses com Cambribge (2,5%) i Oxford (2,4%).

ICREA és una fundació impulsada l’any 2001 pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’atraure, seleccionar, i contractar investigadors de primera línia internacional perquè treballin en centres de recerca i universitats de Catalunya.