Govern

Territori i Sostenibilitat licita la construcció d'un tercer carril a la C-17 entre Granollers i Parets del Vallès per un valor de 12 MEUR

query_builder   30 desembre 2019 13:06

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita la construcció d'un tercer carril a la C-17 entre Granollers i Parets del Vallès per un valor de 12 MEUR

  • Les obres abasten la calçada en sentit sud de la carretera i començaran l’estiu vinent

 

  • És la primera actuació del pla que el Govern està desplegant per a millorar la funcionalitat i l’accessibilitat de la via
C-17 Granollers

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres per a construir un tercer carril a la calçada en sentit sud de la C-17 en el tram entre Granollers i Parets del Vallès, per un import de 12,2 MEUR. Es preveu que els treballs comencin l’estiu de 2020 i tinguin un termini d’execució de 18 mesos. Aquesta és la primera obra que es licita del pla d’actuacions per a millorar la capacitat, la funcionalitat i l’accessibilitat de la C-17. Les mesures, consensuades amb el territori, comportaran una inversió total estimada en 45 MEUR.

 

L’autovia C-17 entre Parets del Vallès i Lliçà d’Amunt és un tram urbà i periurbà que compta amb un bon nombre d’accessos i incorporacions i registra una intensitat molt elevada de trànsit. Cal tenir en compte també que connecta en sentit Girona amb l’AP-7 i en sentit Barcelona amb la C-33 i amb l’AP-7 (B-30). Aquesta última connexió es produeix en el quilòmetre 13 de la C-17, en un tram de 2 carrils per sentit de molt difícil ampliació.

 

Aquest combinació de factors condiciona el nivell de servei de la infraestructura, que registra congestions de trànsit, en especial en les hores punta, alhora que presenta alguns problemes d’accessibilitat. Diàriament circulen pel tram de la C-17 comprès entre les autopistes AP-7 i C-33 i la carretera BV-1432 (de Lliçà d’Amunt a Granollers) prop de 90.000 vehicles, i s’estima que en els propers deu anys, amb importants creixements urbanístics previstos, augmentin  fins als 100.000 vehicles diaris.


En aquest sentit, hi ha tres zones amb nivells d’intensitats diferenciades, la primera entre l’enllaç de la C-17 amb l’AP-7 al sud de Parets i l’enllaç de la C-17 amb les autopistes AP-7 i C-33, el segon, entre aquest i la Ronda sud de Granollers i el tercer tram entre Granollers i Lliçà d’Amunt. Les actuacions previstes s’adapten a cada tram i estan encaminades a millorar els estàndards de seguretat i de funcionalitat de la via, així com a reordenar i millorar accessos i enllaços.


Ara, el Departament impulsa la licitació de la construcció d’un tercer carril i la reordenació d’accessos en la calçada sentit Barcelona, entre l’enllaç amb la C-35 i la ronda sud de Granollers (C-352). El projecte abasta una longitud de 4 quilòmetres i comprèn els municipis de Granollers, Lliçà de Vall i Parets del Vallès. El carril addicional previst en aquesta calçada es construirà integrant com a tercer carril el ramal que s’incorpora des de la ronda sud de Granollers, fins passat l’enllaç de la C-35, on la carretera ja té tres carrils actualment.


Aquesta ampliació de la calçada comporta l’adaptació de les connexions dels ramals d’entrada i sortida dels enllaços. Els accessos des dels enllaços de la carretera C-155 (de Sabadell a Lliçà de Vall) i de la C-35 es canalitzen a través dels carrers dels polígons industrials de la zona i d’una nova sortida des del tronc de la C-17 al quilòmetre 17. Els accessos directes s’anul·laran i es vehicularan a través dels enllaços i de la sortida esmentats.

 

D’altra banda, per absorbir el trànsit que es generarà en els pròxims anys a les zones industrials de Parets del Vallès, es remodelarà  l’actual enllaç entre la C-35 i la C-17 de manera que millori la seva funcionalitat. També es preveu la construcció d’una passera per a vianants  i bicicletes per permeabilitzar la C-17 en l’àmbit de Parets.

 

Pla d’actuacions a la C-17

 

En el marc de les actuacions que el Departament preveu a la C-17, cal remarcar que pròximament es licitaran les obres de millora del ferm en dos trams: la Garriga – Tagamanent i Tagamanent -  Centelles i les de reforma de l’accés des de Sant Martí de Centelles.

 

Així mateix, estan en redacció avançada els projectes per a construir un  tercer carril en la calçada sentit nord de la C-17 –amb la previsió que es liciti la primavera vinent– i l’ordenació d’accessos i formació d’un nou enllaç entre Granollers i Lliçà d’Amunt; també es treballa en els projectes per a millorar l’accessibilitat a Montmeló i l’accessibilitat a Mollet del Vallès i Martorelles en l’àmbit de la Vinyota.

1  

Imatges

Plànol actuació

Plànol actuació 232

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 207