Foto de la reunió

Treball convoca sindicats i patronals per revisar les mesures de seguretat i salut laboral al complex petroquímic de Tarragona

query_builder   17 gener 2020 13:04

event_note Nota de premsa

Treball convoca sindicats i patronals per revisar les mesures de seguretat i salut laboral al complex petroquímic de Tarragona

  • El conseller El Homrani avança que la Inspecció de Treball ha obert dos expedients arran de l’accident i informa que el Departament va sancionar quatre vegades l’empresa IQOXE per incompliment de seguretat i salut laboral i de les condicions laborals
  • El Homrani afirma que “anirem fins al fons per saber les causes i les responsabilitats de l’explosió molt greu que va provocar la mort de tres persones”
Foto de la reunió amb els sindicats

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat la convocatòria “en breu” d’una reunió de treball amb sindicats i patronals per revisar les mesures en matèria de seguretat i salut laboral a les empreses del complex petroquímic de Tarragona.

 

El Homrani ha fet aquest anunci a Tarragona després de reunir-se amb representants dels sindicats CCOO i UGT del sector de la petroquímica, i abans de la reunió amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), per parlar sobre l’explosió produïda a la planta de l’empresa IQOXE, amb el resultat de tres persones mortes i d’altres de ferides.

 

“En breu farem aquesta convocatòria de reunió perquè volem una trobada tranquil·la per revisar les condicions de seguretat i salut laboral en el polígon petroquímic de Tarragona”, ha afirmat el conseller.

 

El Homrani ha subratllat que “hem de reforçar i arribar a un entorn més segur per evitar accidents com el d’IQOXE a partir del diàleg i la concertació amb els agents representats de treballadors/es i empresaris/es”.

 

D’altra banda, el conseller ha explicat que el Departament va sancionar, a proposta de la Inspecció de Treball, l’empresa IQOXE per incompliment de la normativa en matèria de seguretat salut laboral i condicions laborals.

 

El Homrani ha precisat que corresponen a quatre expedients sancionadors oberts per la Inspecció de Treball els últims anys, tres per seguretat i salut laboral i un per condicions de treball.

 

El conseller ha afegit que “des de l’any 2017 no hi ha cap denúncia contra l’empresa per falta de mesures de seguretat i salut laboral”.

 

Arran de l’explosió, Chakir el Homrani ha afegit que la Inspecció de Treball ja ha obert dos expedients  i anirà fins al fons”.

 

“És absolutament necessari aclarir les causes i les responsabilitats d'un accident molt greu, perquè ha causat tres morts i diverses persones ferides”.

 

El Homrani ha avançat que la investigació serà “complexa i llarga” per la situació en que ha quedat l’empresa, però “acabarem sabent les causes i les responsabilitats”

 

“Hem activat els especialistes de la Inspecció de Treball en explosions, i si s’ha incomplert les normes en matèria de prevenció de riscos laborals seran sancions molt greus”, ha posat de relleu El Homrani.

 

Sancions fermes a IQOXE

 

Sancions prevenció de riscos

 

Any 2016

Infracció greu per inadequació dels llocs de treball

Quantia imposada 2.046 euros

 

 

Any 2017

Infracció greu per manca de  formació de delegats de prevenció

Quantia imposada 8.196 euros

 

 

Any 2017

Infracció greu per no avaluar periòdicament les condicions treball

Quantia imposada 6.000 euros

 

 

Sancions normes laborals

 

Any 2016

Infracció greu per les condicions de treball inferiors a les establertes legalment

Quantia imposada 1.251 euros