El conseller Puigneró porta el projecte d'identitat autosobirana 'IdentiCAT' al Fòrum de Davos (Suïssa)

El conseller Puigneró porta el projecte d'identitat autosobirana 'IdentiCAT' al Fòrum de Davos (Suïssa)

query_builder   23 gener 2020 13:42

event_note Nota de premsa

El conseller Puigneró porta el projecte d'identitat autosobirana 'IdentiCAT' al Fòrum de Davos (Suïssa)

  • El conseller Jordi Puigneró presenta el projecte d’identitat digital autosobirana impulsat pel Govern de Catalunya en un fòrum internacional sobre Blockchain dins la cimera anual del Fòrum Econòmic Mundial
  • Puigneró manté reunions tant amb directius del Fòrum Econòmic Mundial (WEF) com d’empreses i entitats tecnològiques i de l’ecosistema mundial de la blockchain
  • El Blockchain Economic Forum reuneix representants governamentals, inversors i empresaris de tot el món a Davos per debatre sobre la criptoeconomia i la seva creixent influència sobre l'economia global

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, presenta avui a Davos (Suïssa) el projecte IdentiCAT, la proposta pionera d’identitat digital autosobirana basada en tecnologies de registre distribuït (DLT-Blockchain) que impulsa el Govern català. 

Puigneró ha estat convidat, en el marc del Fòrum Econòmic Mundial (WEF) que se celebra aquests dies a Davos, com a ponent en el Blockchain Economic Forum (BEF), una trobada internacional sobre la creixent influència de les tecnologies de registre distribuït i la criptoeconomia en l’economia global.  Aquest fòrum reuneix representants governamentals, inversors i empresaris de tot el món per debatre sobre els possibles canvis estructurals en els mercats de capital i els sistemes de pagaments, intercanviar experiències i explorar oportunitats de col·laboració.

Sota el títol “El paper de les identitats a l’era de la governança digital”, Puigneró exposarà l’aposta del Govern de Catalunya per un nou model de governança en l’era digital. Un model que apoderi digitalment la ciutadania, que serà qui gestionarà, en exclusiva, la seva identitat a la xarxa. Amb aquest projecte, Catalunya vol dotar-se d’una identitat digital descentralitzada en què el ciutadà/ciutadana serà el propietari, gestor i custodi exclusiu de la seva identitat en qualsevol activitat personal de relació digital, ja sigui amb el sector públic o amb el privat. Això suposa un canvi de paradigma respecte als models d'identitat digital existents fins ara, ja que l’administració passa a tenir només un rol de validador de la tecnologia, i la ciutadania passa a ser l’emissora i gestora de la seva pròpia identitat.

En aquest sentit, Puigneró ha dit que Catalunya “és avui la capital mundial del mòbil, però volem esdevenir també la capital mundial dels drets digitals”.  Per això, ha afegit, el Govern de Catalunya “aposta per un model on siguin els ciutadans els qui governin la tecnologia i les seves dades. Aquest ciutadà plenament apoderat que està emergint com el 5è poder”. Identicat és la primera identitat digital a escala europea impulsada per l'àmbit públic i gestionada pels propis ciutadans.

En el marc del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Puigneró va participar també ahir al vespre al ‘Golden Eye Tech Dinner’ organitzat pel principal portal sobre criptoeconomia del món, Cointelegraph, on va exposar casos d’ús d’aplicació de la tecnologia blockchain a Catalunya.  Així mateix, durant la seva estada a Davos, el conseller ha aprofitat per reunir-se amb diversos directius tant del Fòrum Econòmic Mundial (WEF) com d’empreses i entitats tecnològiques i de l’ecosistema mundial de la blockchain.

Divendres, el conseller Puigneró es reunirà a Zurich amb els responsables del Blockchain Zug, conegut com a Crypto Valley per l'alta concentració d’empreses relacionades amb la criptoeconomia que aglutina.

Sobre el ‘Blockchain Economic Forum’

Durant una setmana, amb motiu de la cimera anual del World Economic Forum, (WEF), Davos esdevé punt de trobada dels principals líders polítics i empresarials del món, que es reuneixen a la localitat suïssa per analitzar els principals reptes globals a què s’enfronta la humanitat, i s’omple d’esdeveniments i iniciatives que se celebren paral·lelament i en el marc de la cimera.

El Golden Eye Tech Dinner organitzat per Cointelegraph i el Blockchain Economic Forum (BEF) són dues d’aquest iniciatives, adreçades a representants governamentals, empresaris i experts de la criptoeconomia, la blockchain i les tecnologies blockchain en general de tot el món.  Organitzat per Latoken, una important plataforma d’intercanvi de criptomoneda, el Blockchain Economic Forum 2020 ha facilitat durant quatre dies (del 20 al 24 de gener) els debats sobre el sistema financer descentralitzat.