Comissió negociadora conveni laborals

El Govern acorda amb els sindicats que el personal laboral percebi l'increment del 2% el primer trimestre de l'any

query_builder   30 gener 2020 14:22

event_note Nota de premsa

El Govern acorda amb els sindicats que el personal laboral percebi l'increment del 2% el primer trimestre de l'any

  • L’acord l’han subscrit de forma unànime en el marc de la comissió negociadora del VII Conveni únic del personal laboral
  • L’augment salarial del personal laboral serà igual al del personal funcionari i el percebran al mateix temps tots els treballadors i treballadores de la Generalitat
Constitució de la Comissió negociadora conveni laborals

El Govern i les organitzacions sindicals han acordat un increment salarial per al personal laboral de la Generalitat del 2%, igual al del personal funcionari anunciat aquesta mateixa setmana. L’acord l’han signat l’Administració i els sindicats UGT, CCOO i IAC-CATAC en el marc de la comissió negociadora del VII Conveni únic d’àmbit de Catalunya del personal laboral de l’Administració de la Generalitat que s’ha constituït avui.

L’increment salarial del personal laboral serà el màxim que permet la normativa estatal i s’aplicarà de la manera següent:

  • un augment de les retribucions bàsiques i complementàries del personal del 2% amb efectes d’1 de gener;
  • un increment variable, en funció de l’augment del PIB, que pot arribar fins a l’1%, amb efectes d’1 de juliol de 2020;
- un 1%, si el PIB és igual o superior al 2,5%.
- un 0,80% si el PIB és igual al 2,4%.
- un 0,60% si el PIB és igual al 2,3%.
- un 0,40% si el PIB és igual al 2,2%.
- un 0,20% si el PIB és igual al 2,1%.
  • i un increment de la massa salarial del 0,30%, amb fons addicionals, que estarà sotmès a la negociació col·lectiva.

El Govern aplicarà l’augment del 2% de la massa salarial al personal laboral de la Generalitat en el mateix moment que a la resta de treballadors i treballadores públiques, durant el primer trimestre de l’any i amb efectes d’1 de gener. El Govern destinarà a aquesta mesura, que afecta prop de 10.000 treballadors i treballadores de la Generalitat, un total de 4,87 milions d’euros.

VII Conveni del personal laboral

Les condicions de treball del personal laboral de la Generalitat es regulen a través d’un conveni entre les organitzacions sindicals i l’Administració que es renegocia periòdicament.

Actualment, està vigent des del 2008 el VI Conveni únic d’àmbit de Catalunya del personal laboral de l’Administració de la Generalitat. El conveni es prorroga anualment de forma automàtica si cap de les parts no el denuncia, és a dir, si ningú no manifesta la seva voluntat de renegociar-lo. Aquest any el conveni es renegocia a petició dels sindicats CCOO i UGT i, per això, avui s’ha constituït la comissió negociadora del VII Conveni, que començarà a treballar en la revisió del text.

1  

Imatges

Foto

Foto 3212