Foto de família dels socis

Catalunya i França impulsen millores conjuntes en la mobilitat en l'espai transfronterer

query_builder   4 febrer 2020 11:26

event_note Nota de premsa

Catalunya i França impulsen millores conjuntes en la mobilitat en l'espai transfronterer

  • El projecte europeu ConnECT del programa Interreg Poctefa, que ha donat ara el tret de sortida amb el seminari de llançament, té per objectiu suprimir l’efecte frontera en el transport públic per carretera a banda i banda dels Pirineus, a l’Espai Català Transfronterer
Foto de família dels socis
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat, juntament amb la Région Occitanie/Pyrénées-Méditerranée i el Conseil Départamental des Pyrénées Orientales, treballarà els propers anys en implementar noves rutes transfrontereres que afavoreixin la interconnexió, així com en l’harmonització tarifària i en la millora de les plataformes tecnològiques d’informació de servei, amb un pressupost d’1,7 milions

El Departament de Territori i Sostenibilitat coordina un nou projecte europeu per millorar la mobilitat en transport públic entre Catalunya i França i eliminar l’efecte frontera. El projecte ConnECT del programa Interreg Poctefa ha donat el tret de sortida amb el seminari de llançament, en una primera trobada que va tenir lloc a Perpinyà dijous passat, amb la participació de representants del Departament de Territori i Sostenibilitat; del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona; de la Casa de la Generalitat a Perpinyà,  i de la resta de socis.

Concretament, a més de la Generalitat hi participen la Région Occitanie/Pyrénées-Méditerranée, i el Conseil Départamental des Pyrénées Orientales. Durant els propers anys, treballaran conjuntament per afavorir la mobilitat dels habitats de l’Espai Català Transfronterer.

Entre les accions previstes, el grup abordarà la manera d’implementar millores com les següents:

  • Creació de noves línies de transport públic per carretera per tal de suprimir l’efecte frontera i millorar l’accessibilitat a municipis veïns i propers més enllà dels Estats.
  • Prolongació de línies de bus ja existents, per donar servei més enllà del propi territori, per millorar les interconnexions transfronteres en transport públic sostenible.
  • Estudi de l’harmonització tarifària a banda i banda dels Pirineus, per fer possible que aquestes línies transfrontereres estiguin integrades en els sistemes de transport dels dos països.
  • Millora de l’accessibilitat a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, per fer possible que els habitants de la Catalunya Nord s’hi puguin desplaçar de manera fàcil i ràpida.
  • Incorporació de les rutes transfrontereres en les plataformes tecnològiques de planificació de rutes de transport existents a banda i banda dels Pirineus; en el cas de Catalunya, el cercador de rutes Mou-te, i en el cas de França, la plataforma liO.
  • L’estudi de mobilitat de treballadors i estudiants de l’ECT, per tal d’analitzar els patrons de mobilitat d’aquests col·lectius i valorar les necessitats existents i adequar l’oferta de serveis.

El projecte té un pressupost d’1,7 milions, dels quals un 65% serà a càrrec de fons europeus.

1  

Imatges

Foto de família

Foto de família 61

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 144