Barcelona tindrà un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món

Barcelona tindrà un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món

query_builder   6 febrer 2020 09:18

event_note Nota de premsa

Barcelona tindrà un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món

  • El tram entre Pl. Espanya-Europa Fira de FGC es converteix en un dels primers trams ferroviaris  dotats de tecnologia 5G comercial del món

  • Els consellers Jordi Puigneró i Damià Calvet visiten la infraestructura instal·lada de forma permanent que permetra testejar noves aplicacions del 5G en un entorn real

  • La Generalitat de Catalunya, FGC, juntament amb MWCapital i Vodafone, desenvolupen aquest projecte en el marc de 5G Barcelona.
Barcelona tindrà un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món
Barcelona tindrà un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món


Els congressistes que assisteixin al MWC Barcelona 2020 (24-27 febrer) podran viure aquest any una primera experiència 5G abans inclús d'arribar al recinte firal. La Generalitat de Catalunya, FGC, Mobile World Capital Barcelona i Vodafone, han instal·lat cobertura 5G comercial en part de la seva xarxa ferroviària, concretament entre les estacions de Plaça Espanya i Europa Fira. Aquest projecte forma part de la xarxa de laboratoris per testar la tecnologia 5G que impulsa 5G Barcelona a la ciutat.

Es tracta d'una de les primeres infraestructures ferroviàries con xarxa 5G comercial que cobreix, no només l'estació, sinó també el túnel que uneix les 4 parades. A més, la instal·lació es mantindrà després d'aquest primer pilot com a laboratori de proves global. Això permetrà desenvolupar, d'una banda, millores en la logística ferroviària optimitzant la gestió ferroviària. De l'altra, crearà noves aplicacions per millorar el servei al client i la seguretat, com per exemple amb la implementació de sistemes d'informació en temps real, personalització d'entreteniment multimèdia o l'increment de les capacitats de teleassistència a viatgers. En un futur, l'objectiu és estendre aquesta infraestructura 5G a tota la xarxa de FGC.

Aquesta nit s'ha fet una visita d'obres al nou tram connectat. Hi han participat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; el director de 5G de Mobile World Capital Barcelona, ​​Eduard Martín; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; i la directora territorial de Vodafone a Catalunya, Laura Molist.


Pl. Espanya-Europa Fira, un laboratori 5G

La cobertura 5G estarà disponible a les estacions de FGC de Plaça Espanya, Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa Fira, amb cobertura a les andanes i els halls de les estacions de sortida i arribada i també en tot el recorregut entre l'estació de Europa Fira i el recinte de Fira 2, que acull el MWC Barcelona.

La provisió d'infraestructura estarà a punt per al MWC Barcelona 2020 i la primera solució tecnològica que es testejarà serà un assistent volumètric en forma d'holograma de realitat augmentada que donarà la benvinguda al MWC Barcelona 2020 als assistents. Aquesta solució servirà per posar a prova dos casos d'ús. D'una banda, l'enviament de continguts d'alta qualitat executats des del núvol, i de l'altra, proves de Massive IOT en moments d'alta concentració de públic a les estacions i als combois.

A mig termini, el tram connectat serà un laboratori ferroviari 5G amb dos objectius. D'una banda, explorar solucions industrials, de mobilitat i logística ferroviària i de gestió i control dels moviments de viatgers i mercaderies. De l'altra, buscar i testar solucions disruptives que tinguin impacte directe en l'usuari de FGC i ajudin a millorar la seva experiència a nivell funcional. Les proves per millorar l'experiència d'usuari s'estendran a la zona comercial de Pl. Espanya - Sants i CC Gran Via 2. Gràcies al laboratori, les empreses tecnològiques podran validar les seves solucions en un entorn real i reduir el temps necessari per llançar-les al mercat.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2771

Foto 2

Foto 2 2868

Foto 3

Foto 3 3242