Miniatura

El Departament d'Agricultura paga 5,4 M€ dels primers ajuts directes associats al sector ramader de 2019 a 2.212 beneficiaris

query_builder   17 febrer 2020 12:15

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura paga 5,4 M€ dels primers ajuts directes associats al sector ramader de 2019 a 2.212 beneficiaris

FOTO WEB

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va fer efectiu el passat divendres, 14 de febrer, el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats ramaders al sector oví i cabrum, per un import total de 3.249.783 euros a 934 ramaders.

A la vegada també va pagar el 90% dels imports dels ajuts directes associats al conreu de l’arròs a 1.433 beneficiaris per un import total de 2.186.028 euros.

I està previst que els ajuts al sector de boví es comencin a pagar en les properes setmanes.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de Política Agrària Comuna (PAC), estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Les resolucions d'atorgament de l'ajut es publicaran a l'e-tauler i es podran consultar a l'aplicació DUN.

TAULA GRAN
Dades de l'import i nombre de beneficiaris del pagament d'aquests ajuts directes associats agrícoles.

Els sol·licitants dels ajuts al cultiu de l’arròs i a les explotacions d’oví i cabrum podran accedir al contingut de la seva resolució a partir d’avui, 17 de febrer, a través de l’aplicació DUN, accessible en el web del DARP, on cal identificar-se amb certificat digital. I el termini per a la presentació de recurs d’alçada d’aquest ajuts, si s’escau, finalitza el proper 17 de març.

A més, els imports unitaris provisionals per superfície i per cap de bestiar es poden consultar en el document: ‘Imports unitaris ajuts associats, per hectàrea o per cap de bestiar’.

Val a dir també que la informació d’aquest pagament va acompanyada d’una visualització interactiva dels imports i beneficiaris de cada comarca, per cada una de les línies dels ajuts directes pagats, dels tres pagaments fets fins ara: 2 de desembre de 2019, 24 i 31 de gener, i 14 de febrer de 2020. Tot plegat, una mostra més de l’aposta del DARP per les dades obertes que s’afegeix a la publicació ‘Radiografia de les explotacions agrícoles de Catalunya 2019’.

Per a més informació, i mapes de distribució dels pagaments:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200214_not_pagament_ajuts_directes_associats_arros_ovi_cabrum_2019

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Taula: Dades de l'import i nombre de beneficiaris del pagament d'aquests ajuts directes associats agrícoles

Taula: Dades de l'import i nombre de beneficiaris del pagament d'aquests ajuts directes associats agrícoles 116