El vicepresident Aragonès, durant la seva intervenció al Ple del Parlament

Vicepresident Aragonès: "Amb el nou marge de dèficit destinarem 72 M€ més a les polítiques d'habitatge, infància i serveis socials, indústria i cultura"

query_builder   4 març 2020 12:26

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Amb el nou marge de dèficit destinarem 72 M€ més a les polítiques d'habitatge, infància i serveis socials, indústria i cultura"

  • Aragonès adverteix que el nou marge de dèficit no substitueix els 443 M€ en concepte d’IVA que l’Estat deu a Catalunya des del 2017  
  • Recorda que l’actual Projecte de pressupostos “és el millor en les condicions actuals, però no és el que faríem si tinguéssim totes les eines”
El vicepresident Aragonès, durant la seva intervenció al Ple del Parlament

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha explicat avui que els pressupostos de la Generalitat per al 2020, actualment en tramitació parlamentària, incorporaran uns ingressos addicionals de 72 M€ derivats de la flexibilització dels objectius de dèficit per al 2020, que es destinaran “a prioritats de caràcter transversal”. Durant la sessió de preguntes amb resposta oral al Parlament de Catalunya, el vicepresident ha detallat que, d’aquests 72 M€, 26 M€ reforçaran les polítiques d’habitatge i 20M€ “permetran posar al dia els serveis socials del país”, tant en l’àmbit de la infància com de les tarifes que reben les entitats que presten serveis d'atenció a les persones.

Aragonès també ha avançat que, dels 26 M€ restants, 13 M€ es destinaran a elevar els recursos destinats a la promoció econòmica i al Pacte Nacional per la Indústria,  “en un context  de moltes incerteses globals”. I finalment, també s’incrementarà en 13 M€ la partida pressupostària destinada a Cultura, “per tal d’avançar en el canvi de paradigma que hem iniciat amb els comptes del 2020”.

El vicepresident ha recordat que l’actual Projecte de pressupostos “és el millor en les condicions actuals, però no és el que faríem si tinguéssim totes les eines”. També ha advertit que aquest nou marge de dèficit no pot substituir els 443 M€ en concepte d’IVA que l’Estat deu a Catalunya des del 2017. “S’ha de trobar una solució a aquest problema, perquè 443 M€ són molt més que 72 M€; Catalunya no renunciarà mai a aquests recursos que són seus”, ha conclòs.

Mesa de negociació

Durant la sessió de preguntes orals, el vicepresident també s’ha referit a la mesa de negociació entre els governs de Catalunya i l’Estat, “on defensarem dos objectius àmpliament compartits per la societat catalana: el referèndum d’autodeterminació i l’amnistia”. El vicepresident ha afirmat que, tot i “l’escepticisme” inicial, “hem de confiar en la nostra força, que ve dels grans consensos de país, dels vots dels ciutadans a les urnes i de les mobilitzacions als carrers i  places”.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3520

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 73