Miniatura

El Departament d'Agricultura aprova els ajuts per a la instal·lació en l'activitat agrària de 319 joves de la convocatòria 2019 per un import de 8,9 milions d'euros

query_builder   10 març 2020 09:34

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura aprova els ajuts per a la instal·lació en l'activitat agrària de 319 joves de la convocatòria 2019 per un import de 8,9 milions d'euros

En 5 convocatòries, el DARP ha aprovat més de 2.300 instal·lacions de joves en el marc del PDR 2014 - 2020

Es manté el mateix volum de beneficiaris de l’ajut a la primera instal·lació de joves de la convocatòria anterior

FOTO WEB

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2019 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Així, un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, s’ha resolt favorablement un total de 319 expedients - 9 dels quals es van avançar per exigències normatives d’altres tràmits-.

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts del Contracte Global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement la totalitat dels projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit ajuts per un import total de gairebé 9 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts, s’emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

TAULA WEB 350

Aquesta convocatòria manté el sistema de notificació electrònica implementat l’any passat. Els nous titulars d’explotació reben un avís per correu electrònic amb la informació individualitzada amb el que els correspon d’ajut, i la resolució es publica a l’e-tauler.

En breu, coincidint amb la convocatòria d’aquests ajuts per al 2020, el DARP posarà en marxa un espai dedicat exclusivament al jove que es vol incorporar a l’activitat agrària amb tota la informació necessària de l’ajut i de tot tipus de tràmits, dels agents que intervenen en el procés d’instal·lació, projectes d’èxit de joves emprenedors, jornades, notícies, observatori de joves, publicacions, etcètera, per tal d’impulsar el relleu generacional.

Així mateix, l’espai constarà d’un eina de consulta accessible en què surti detallat per comarques tots els joves de cada convocatòria, especificant el tipus de perfil, i permetent seguir l’evolució i/o tendència dels joves agricultors a Catalunya.

Per a més informació, i mapes de distribució dels expedients aprovats:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200309_resolucio_ajuts_joves_2019

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Taula de distribució territorial dels ajuts concedits

Taula de distribució territorial dels ajuts concedits 52

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 76