g

La Generalitat i l'ICF posen en marxa la línia de finançament per empreses afectades per desastres naturals

query_builder   9 abril 2020 19:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'ICF posen en marxa la línia de finançament per empreses afectades per desastres naturals

  • Aquesta línia compta amb una dotació total de 10 milions d’euros
  • Les empreses podran sol·licitar préstecs d’entre 50.000 i 400.000 euros, i Empresa i Coneixement bonificarà els interessos de les operacions i n’assumirà una part del risc 

La Generalitat ha posat en marxa la nova línia de finançament per empreses afectades per desastres naturals. Aquesta línia, impulsada conjuntament per l’Institut Català de Finances (ICF) i el departament d’Empresa i Coneixement, compta amb una dotació total de 10 milions d’euros. El seu objectiu és facilitar el finançament per dur a terme projectes d’inversió i circulant d’empreses que s’hagin vist afectades per situacions d’emergència com terratrèmols, esfondraments, aiguats o altres causes naturals, com en el cas del recent temporal Gloria. 

L’import dels préstecs oscil·larà entre els 50.000 i els 400.000 euros, i Empresa i Coneixement assumirà tant una bonificació del cost financer de les operacions (fins a un 3,25% en projectes de circulant i fins a un 3,75% en projectes d’inversió) com part del risc. Pel que fa al termini, els sol·licitants podran demanar els préstecs per projectes d’inversió a un màxim de 10 anys, amb fins a 2 anys de carència inclosos. Per projectes de circulant, el termini serà fins a 5 anys amb 1 any de carència inclòs.     

Les sol·licituds per accedir als préstecs d’aquesta línia de finançament s’han de presentar a través del portal web de l’ICF (www.icf.cat) . 

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________ 

Twitter @empresacat | @coneixementcat