Esports

El Govern destinarà 14,5 milions d'euros per donar suport a l'activitat de les federacions esportives i els consells esportius de Catalunya

query_builder   5 maig 2020 16:26

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 14,5 milions d'euros per donar suport a l'activitat de les federacions esportives i els consells esportius de Catalunya

  • Els ajuts ajudaran a pal·liar els efectes econòmics que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut en aquestes entitats

El Govern ha autoritzat el Consell Català de l’Esport a realitzar una despesa pluriennal de 14,5 milions d’euros amb l’objectiu de donar suport, d’una banda, a l'acció de les federacions esportives catalanes i, de l’altra, als programes d’esport escolar dels consells esportius de Catalunya. La finalitat és subvencionar les activitats portades a terme, les que no s’han pogut celebrar a causa de la Covid-19 però que han generat algun tipus de despesa, així com les ajornades que se celebrin fins al desembre d’enguany.

Amb la posada en marxa d’aquestes dues convocatòries de subvencions, la publicació de les quals es preveu per a la primera quinzena de maig, el Govern vol contribuir a pal·liar els efectes econòmics que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut en les entitats beneficiàries, que han hagut de paralitzar la seva activitat de forma sobtada. Aquestes convocatòries inclouran mesures de flexibilització, d’acord amb la normativa de subvencions i de procediment administratiu comú, en relació amb les condicions establertes a les bases reguladores, amb la finalitat de donar la viabilitat màxima a les actuacions objecte de subvenció o ajut que s’han vist afectades pel context generat per la crisi sanitària.

Pel que fa a les federacions i unions de clubs, el Govern autoritza el Consell Català de l’Esport a realitzar una despesa per un import total de 9,5 milions d’euros per atendre la convocatòria 2020 de subvencions per a aquest tipus d’entitats. La xifra prevista per al 2020 és de 7,6 milions d’euros i per al 2021, d’1,9 milions d’euros.

Aquesta línia d’ajudes permet donar suport a la gestió de les federacions esportives catalanes, a l’organització i participació en activitats esportives no internacionals, a la promoció de l'esport, a l'organització i participació en competicions internacionals i a la projecció internacional, a les entitats federades o membres d'una unió esportiva de clubs i associacions, i al programa d'alt rendiment esportiu català (programa ARC). Es subvencionaran activitats programades entre octubre de 2019 i setembre de 2020, i les ajornades que se celebrin fins al desembre d’enguany.

Així mateix, l’Executiu ha aprovat fer una despesa de 5 milions d’euros per donar suport, mitjançant convocatòria de subvencions, als consells esportius de Catalunya per al desenvolupament dels programes d’esport escolar del curs 2019-2020. Aquest import total es reparteix en 4,1 milions d’euros aquest any 2020 i 900.000 euros l’any 2021.

Aquesta subvenció ajudarà a la gestió dels consells esportius i a fer possible l’execució de tres programes de promoció de l’activitat física i l’esport entre la població en edat escolar, impulsats pel Govern en col·laboració amb aquests organismes: el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i el programa Esport Blanc Escolar (EBE).

A través d’aquests programes, els consells esportius porten a terme actuacions a totes les comarques catalanes [—mitjançant l’oferta d’activitats fisicoesportives i de competicions esportives en horari extraescolar, en el cas dels JEEC i el PCEE, i la iniciació als esports d’hivern en horari lectiu, en el cas de l’EBE [— amb la voluntat de fomentar, en tots els casos, una activitat fisicoesportiva regular en què preval la salut i la formació integral dels infants i adolescents i la transmissió de valors a través de l’esport.