mini

Tractats en un mes la meitat dels residus sanitaris de baix risc que es generen habitualment en un any sencer

query_builder   11 maig 2020 15:55

event_note Nota de premsa

Tractats en un mes la meitat dels residus sanitaris de baix risc que es generen habitualment en un any sencer

  • La pandèmia genera prop de 1.800 tones de residus sanitaris durant el mes d’abril
  • Les empreses gestores de residus sanitaris han tractat 606 tones durant el mes d’abril, mentre que a les incineradores de residus municipals s’hi han destinat 1.170 tones
foto

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) xifra en 1.776,81 tones la quantitat de residus sanitaris procedents de centres hospitalaris i d’altres, com hotels medicalitzats, que s’han tractat a Catalunya durant el mes d’abril, en la fase àlgida de la pandèmia de Covid-19.

 

606,25 tones corresponen als residus sanitaris que han tractat les empreses gestores autoritzades, amb un procediment conegut com a autoclau. A través d’aquest procés els residus se sotmeten a unes condicions de temperatura i pressió suficients per provocar la seva esterilització, mitjançant la injecció de vapor d'aigua. La resta dels residus, 1.170,56 tones, s’han tractat en plantes de valorització energètica de residus municipals. Són els considerats residus de baix risc (com bates o mascaretes), gestionats d’acord amb els criteris que ha establert el Ministeri de Sanitat i que ha permès l’ARC autoritzar temporalment aquesta gestió.

 

L’impacte de la Covid-19 sobre la generació dels residus sanitaris de baix risc és clar: durant un mes s’ha tractat la meitat d’aquest tipus de residus del que es genera habitualment en un any sencer. Per això ha estat necessari habilitar les plantes de valorització energètica de residus municipals que han absorbit  la gestió de l’escreix.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 90