El vicepresident Aragonès avui, durant la reunió telemàtica de la CORECO

El vicepresident Aragonès presideix la primera reunió del Comitè Tècnic que elaborarà el pla de reconstrucció econòmica

query_builder   14 maig 2020 13:27

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès presideix la primera reunió del Comitè Tècnic que elaborarà el pla de reconstrucció econòmica

• El Comitè es reunirà setmanalment, amb l’objectiu que el primer esborrany del pla estigui llest a finals de juliol
• També s’estudiaran i avaluaran plans sectorials específics per als sectors mes afectats per la pandèmia
El vicepresident Aragonès avui, durant la reunió de la CORECO
El vicepresident Aragonès avui, durant la reunió telemàtica de la CORECO

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha presidit avui des del departament d’Economia la primera reunió telemàtica del Comitè Tècnic per a l'elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la COVID-19 (CORECO).

Durant la reunió d’avui s’ha aprovat la metodologia de treball del Comitè, amb un funcionament molt àgil, i s’han assignat les taxes prioritàries en funció dels diferents àmbits de treball, així com les primeres tasques a realitzar de forma immediata. Pel que fa al calendari, s’ha establert que les reunions es realitzin de forma setmanal i amb l’objectiu que el primer esborrany del pla de reconstrucció estigui llest a finals de juliol.

Juntament amb el vicepresident Aragonès, hi ha participat la consellera del departament d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón –en qualitat de vicepresidenta del Comitè–, així com representants tècnics de tots els departaments econòmics del Govern. Així mateix, cada departament té l'encàrrec de treballar en les tasques del seu àmbit, que es posaran en comú en el si d'aquest comitè, tant pel que fa a actuacions d'emergència com de desenvolupament d'actuacions estratègiques. Serà el vicepresident l'encarregat d'aquesta coordinació del comitè tècnic i de traslladar-ho a la Comissió.

 

Actuacions d’emergència i estratègiques

L’activitat de la CORECO abasta dues línies de treball. La primera té un caràcter operatiu i es centra en actuacions d’emergència per minimitzar l’impacte econòmic i social de la crisi. Això inclou l’anàlisi dels efectes de la pandèmia, l’avaluació de les mesures activades fins al moment i la proposta de noves mesures urgents.

La segona línia de treball incorpora actuacions de caràcter estratègic orientades a estimular els sectors amb major capacitat de creixement, accelerar la creació d’ocupació, atraure noves inversions i avançar cap a un desenvolupament més sostenible. En aquesta segona línia de treball s’emmarca la redacció del pla de reconstrucció, que tindrà com a eixos vertebradors l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. A més del pla de reconstrucció, el Comitè també estudiarà i avaluarà els plans sectorials específics per als sectors mes afectats per la pandèmia.

 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 5423

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 74