El vicepresident Aragonès, durant l'entrevista al programa Els Matins

Vicepresident Aragonès: "En un context com l'actual, el que cal és expandir la despesa pública"

query_builder   19 maig 2020 10:50

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "En un context com l'actual, el que cal és expandir la despesa pública"

  • Rebutja repetir ara les receptes d’austeritat que es van aplicar durant la crisi del 2008, “ja que amb això només s’agreujarien les dificultats econòmiques actuals”
  • Explica que la despesa dels pressupostos del 2020 s’elevarà a través del nou fons estatal de transferències directes i la flexibilització dels objectius de dèficit
El vicepresident Aragonès, durant l'entrevista al programa Els Matins

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat avui que, “en un context de crisi com l’actual, en què l’activitat privada es redueix, el que cal és expandir la despesa pública”. En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Aragonès ha afirmat que “d’acord amb totes les previsions, un factor fonamental per a la recuperació en l’any 2021 serà que la despesa pública del 2020 sigui rellevant i estigui ben enfocada”. Per aquesta raó, el vicepresident ha rebutjat que, davant la crisi de la COVID19, es torni a recórrer a les receptes d’austeritat i ajust de la despesa que es van aplicar el 2008. “Això només agreujaria les actuals dificultats econòmiques”, ha conclòs.

Aragonès ha explicat que l’aprovació dels pressupostos del 2020 permetrà afrontar la crisi amb un sostre de despesa 3.000 M€ superior al del període de pròrroga, tot i que ha subratllat que aquests recursos “s’hauran d’augmentar” a través de dues vies: el fons de 16.000 M€ en transferències directes anunciat pel Govern espanyol i l’increment de l’objectiu de dèficit “fins on sigui necessari”. I, en aquest sentit, ha tornat a reclamar al Govern espanyol la supressió de la regla de la despesa perquè els ajuntaments en superàvit “puguin destinar els ingressos que tenen al banc a lluitar contra la pandèmia”.

En relació a l’ingrés mínim vital que posarà en marxa el Govern espanyol, el vicepresident ha remarcat que permetrà “sumar esforços” amb la renda garantida de ciutadania que fa uns anys va crear el Govern de la Generalitat, i ha considerat fonamental “que es pugui implementar ràpid i de forma coordinada”. Aragonès també ha reiterat la necessitat que el Govern espanyol activi una prestació econòmica per a les famílies amb fills a càrrec, “ja que no pot ser que en aquests moments s’hagi de triar entre feina o fills”.

Preguntat per la situació de l’empresa Nissan, el vicepresident ha destacat que, tot i que “no hi ha cap decisió presa oficialment”, el Govern de Catalunya “està al costat de la planta de Barcelona i de la plantilla, i farà tot el possible perquè l’activitat no s’aturi”.

 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1180