El vicepresident Aragonès, durant la visitaa SEAT

Vicepresident Aragonès: "La indústria catalana es posa en marxa i ho fa de forma segura"

query_builder   20 maig 2020 14:07

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "La indústria catalana es posa en marxa i ho fa de forma segura"

  • Constata el “paper clau que el sector de l’automòbil tindrà en la reconstrucció del país”
  • Qualifica de “primer pas” la proposta de França i Alemanya sobre el Fons de reconstrucció europea i demana que “sigui més ambiciós”
El vicepresident Aragonès, durant una visita a SEAT

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat avui que “Catalunya recupera l’activitat econòmica, ho fan les principals empreses industrials del país, com és el cas de SEAT, amb totes les mesures de seguretat necessàries”. Així ho ha pogut constatar en una visita que ha fet aquest matí a les a les instal·lacions de l’empresa SEAT, a Martorell, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, per interessar-se per com s'ha dut a terme el retorn a l’activitat i alhora conèixer de primera mà la feina feta pels treballadors d’aquesta empresa en la fabricació de respiradors durant l’emergència sanitària generada per la Covid-19 a Catalunya. 

Aragonès ha centrat el seu discurs en la indústria de l’automoció i ha remarcat el seu “paper clau en la reconstrucció que hem de fer com a país”. Al seu parer, es tracta d’un sector que “ha marcat la pauta del desenvolupament econòmic del país” i que ara ha d’afrontar molts reptes, “a nivell energètic, de canvis en la demanda i en la mobilitat de les ciutats”. En aquest sentit, s’ha posat a disposició de la direcció de la companyia i del Comitè d’empresa perquè “creiem que les solucions i els reptes que tenim al davant només els podem assolir si ho fem de forma compartida treballadors i empresa”, ha dit.

En declaracions als mitjans de comunicació, Aragonès també s’ha referit a proposta de França i Alemanya sobre el Fons de reconstrucció econòmica europea dotat amb mig bilió d’euros que arribaran via transferències directes als països de la UE més afectats per la crisi sanitària i econòmica produïda per la pandèmia del coronavirus. Per al vicepresident es tracta “d’un primer pas, per entendre que a problemes compartits, calen solucions compartides”, però també ha subratllat la necessitat que aquesta iniciativa sigui “molt més gran i d’un abast molt més ambiciós”.

El vicepresident ha volgut traslladar l'agraïment del Govern i de la ciutadania a totes les empreses de Catalunya que, “en els moments de més dificultat”, van decidir posar la seva producció al servei de la salut. Aragonès ha posat l’empresa SEAT com a “exemple” de la “solidaritat i compromís social” demostrats per tot el teixit productiu català.

Sobre Nissan, “el Govern català no tirarà la tovallola ni abaixarà els braços”

Preguntat per la situació de Nissan, el també conseller d’Economia i Hisenda del Govern ha tornat a insistir que “el Govern català no tirarà la tovallola ni abaixarà els braços, tot i ser conscients de les dificultats”, i ha assegurat que continuarà donant suport a totes les iniciatives que permetin mantenir activa la planta que la companyia té a Catalunya. Aragonès ha assegurat que l’executiu català “seguirà oferint el seu suport en l’àmbit de la mediació i en la protecció dels treballadors”. “Estem treballant amb la resta d’administracions per aconseguir que les decisions que s’han de prendre sobre el futur de la companyia siguin positius per a Catalunya”, ha reblat.

3  

Imatges

Foto de la visita a SEAT 1

Foto de la visita a SEAT 1 1344

Foto de la visita a SEAT 2

Foto de la visita a SEAT 2 1013

Foto de la visita a SEAT 3

Foto de la visita a SEAT 3 1446

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 47