mini

Calvet: "La represa d'obres públiques forma part de la reactivació econòmica del país"

query_builder   20 maig 2020 14:33

event_note Nota de premsa

Calvet: "La represa d'obres públiques forma part de la reactivació econòmica del país"

 

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat visita els treballs de construcció de dues passarel·les per a vianants a la C-35, a Sant Celoni, que s’han reactivat amb l’aixecament de la suspensió d’obres per la pandèmia del coronavirus

 

  • Les obres, amb un pressupost d’1,3 MEUR, milloraran la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial Molí de les Planes i també amb el Pertegàs
foto 1
Calvet, avui, visitant una de les passeres amb l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui, acompanyat de l’alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia,  les obres de construcció de dues passeres per a vianants a la C-35, al seu pas pel municipi, que s’han reactivat després de l’aixecament de la suspensió d’obres per la pandèmia del coronavirus. Aquesta actuació, amb un pressupost d’1,3 MEUR, permetrà millorar la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial de les Planes i també amb el Pertegàs, així com afavorir la seguretat viària.

 

Durant la seva visita, el conseller ha recordat que el Departament de TES “ha reactivat obres per valor de 135 milions d’euros” a tot Catalunya, i ha assegurat que “com a Departament estem abocats a que la represa d’obres públiques formi part de la reactivació econòmica que necessita el país” després de la pandèmia de la COVID-19. “Estem impulsant una obra pública que millora les condicions dels territorials, donant un missatge de confiança”, ha volgut subratllar Calvet.

 

Millora de la connexió per a vianants

 

En el cas de la carretera C-35, a l’entorn de Sant Celoni, registra un trànsit intens, amb una mitjana d’uns 25.000 vehicles al dia. L’actuació en marxa, molt demanada pel territori, permet millorar la connexió entre un costat i altre de la carretera, atès que els encreuaments de vianants entre les dues bandes de la via en aquest municipi únicament es podien fer mitjançant dos passos inferiors. Tal com ha explicat Calvet, “és una obra molt necessària, perquè la C-35, que registra un trànsit molt intens, exigeix d’una millora continuada”.

 

En concret, els treballs consisteixen en la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la C-35 a l’altura del quilòmetre 57 i, a uns 400 metres de distància, la formació d’una passarel·la, també per a vianants, adossada al lateral dret de l’actual pont de la carretera sobre la riera de Pertegàs. Els treballs van començar l’octubre passat i van quedar interromputs per la declaració de l’estat d’alarma com a conseqüència de la COVID-19. Es van reprendre el 7 de maig passat i es preveu que entrin en servei entre el juny i el juliol.

 

Nova passarel·la sobre la C-35

 

La nova passarel·la sobre la C-35 està formada per una estructura metàl·lica i forjat mixt i inclou dos estreps de formigó armat, dues rampes, escales i replans de connexió també de formigó. La passera, amb una forma curvilínia, té una amplada de 2,5 metres. Les rampes d’accés per a facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda tenen 107 i 130 metres de longitud, respectivament.

Foto 2

En aquests moments, l’estructura de la passera està finalitzada i resta dur-hi a terme la prova de càrrega i la pavimentació, així com executar  altres treballs com la il·luminació. Calvet ha valorat que la passera “donarà molta funcionalitat a Sant Celoni, connectant el nucli residencial amb les zones d’activitat econòmica”. El conseller de TES ha detallat que la passera s’ha dimensionat “preveient futures ampliacions” i també les diverses obres de millora previstes pel Departament a la C.35.

 

Eixamplament del pont sobre la riera

 

L’altra actuació consisteix en l’eixamplament, aigües avall, del pont actual de la C-35 sobre la riera de Pertegàs amb una estructura metàl·lica, per a facilitar el pas de vianants “i incorporant una via ciclista”, ha afegit Calvet. El pont s’eixamplarà en 2,3 metres, en voladís, al llarg de 50 metres de longitud.

 

Les activitats que actualment resten per finalitzar aquest eixamplament són l’aglomerat del pont –que s’executarà durant la nit d’avui dimecres 20, a demà dijous 21 i la de demà a divendres, 22-- la instal·lació de la barana per a vianants i ciclistes, la senyalització horitzontal i vertical, i la il·luminació.

 

Addicionalment, l’obra inclou la pavimentació amb formigó el tram de vorera que discorre des de la nova passarel·la i l’ampliació del pont sobre la riera.

 

Altres actuacions a la C-35

 

En aquest àmbit de la C-35, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que s’estan desenvolupant un conjunt de projectes per a millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit; així, a més de les obres en marxa a Sant Celoni, el Departament ha executat recentment una nova rotonda a la C-35 a Santa Maria de Palautordera, en l’encreuament amb la BV-5301, amb un pressupost de 500.000 euros. Altres actuacions són:

 

 

  • Millora de la intersecció entre les carreteres C-35 i GI-552 i obres complementàries, entre Sant Celoni i Riells i Viabrea: Durant aquest mes, es licitaran les obres per a substituir l’actual intersecció en T entre la C-35 i la GI-552 per una rotonda de 42 metres de diàmetre per a facilitar i fer amb millors condicions de seguretat les maniobres. Així mateix, s’adaptarà el pas inferior de vianants a persones amb mobilitat reduïda. El pressupost previst és d’1,3 MEUR. Calvet ha posat en valor que la construcció de la rotonda “millorarà l’entrada a Riells i al barri de la Batllòria”, de Sant Celoni.

 

  • Millora del ferm i implantació model 2+1 a Sant Celoni: Està finalitzant la redacció del projecte constructiu de la millora de la carretera C-35 al seu pas pel terme de Sant Celoni, amb la implantació del model 2+1. L’actuació abasta 4,5 quilòmetres i inclou la formació d’un carril addicional en un sentit o altre, alternadament, i, segons el tram, la separació de fluxos mitjançant el reforç de la senyalització horitzontal. Així mateix, el projecte implementa altres actuacions, com la millora de ferm. Es preveu licitar l’obra aquest estiu, amb un pressupost estimat de 4,3 MEUR.

 

 

  • Millora del ferm i implantació model 2+1 de la C-35 entre Sant Celoni i Vilalba Sasserra. Es preveu la millora de la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en un tram de 5,5 quilòmetres, mitjançant la millora del ferm i la implantació del model 2+1. El Departament està finalitzant la redacció del projecte constructiu i es preveu que les obres tinguin un cost estimat de 4,4 MEUR.

 

  • Reordenació d'accessos a la carretera C-35, als polígons les Borrelles i el Molí de les Planes, a Sant Celoni. Calvet ha anunciat aquest nou projecte per millorar la connectivitat de la carretera amb els sectors d’activitat econòmica i ha explicat que ha començat la redacció del projecte constructiu de la reordenació dels accessos als polígons industrials de Sant Celoni situats al voltant de la carretera C-35 les Borrelles i el Molí de les Planes), amb l’objectiu de millorar la funcionalitat i la seguretat de la carretera. Aquesta actuació està valorada en 1,4 MEUR.

 

  • Via ciclista Sant Celoni – Gualba – Riells i Viabrea: Pròximament, es licitarà la redacció del projecte constructiu de la via ciclista entre Sant Celoni, Gualba, la Batllòria i Riells i Viabrea, en el marc dels treballs que du a terme per a configurar una anella ciclista que connecti el Baix Montseny. En aquest sentit, el Departament té en fase avançada de construcció la via ciclista entre Riells i Breda i va finalitzar la tardor de 2018 la via entre el nucli urbà de Santa Maria de Palautordera i l’estació de tren.

 

Calvet ha recordat que la via ciclista “és una actuació molt demandada pel territori”, atès que servirà per “configurar una veritable anella ciclista que articuli la mobilitat sostenible al territori”. “Encaixarem la construcció de la via ciclista amb tota l’obra de transformació de la C-35”, ha assegurat el conseller.

 

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 206

Fotografia 2

Fotografia 2 213

Fotografia 3

Fotografia 3 259

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 374