mini

S'obre la convocatòria de subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   10 juny 2020 13:39

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria de subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran

  • Dotada amb 180.000 euros, s’adreça als ens locals i a les associacions amb l’objectiu de consolidar l’economia local, posar en valor el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional
imatge

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui l’obertura de la convocatòria de subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l’Alt Pirineu i Aran, dotada amb 180.000 euros i adreçada als ens locals i a les associacions, legalment constituïdes, amb domicili social en aquest àmbit territorial.

 

La finalitat d’aquesta línia de subvencions de Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), dependent de la Secretaria de l’Agenda Urbana i de Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, és consolidar l’economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.

 

Així, els ens i les associacions poden obtenir ajuts per:

 

  • L’organització de fires i activitats que promoguin el desenvolupament local.
  • L’organització d’activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural.
  • L’edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.

 

Aquesta subvenció s’atorga a posteriori, per activitats ja realitzades, que cal justificar acreditant la despesa i amb la presentació d’una memòria un cop realitzada. Les activitats s’han d’haver dut a terme entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2019.

 

El procediment de concessió és el de concurrència competitiva de l’import global màxim destinat a les subvencions entre el beneficiaris de la subvenció. Amb aquest sistema es vol donar suport al màxim d’iniciatives locals possibles, tenint en compte els criteris de distribució segons la puntuació obtinguda per cada beneficiari i l’import sol·licitat.

 

El director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, ha destacat la importància de la convocatòria, atès que es preveu “col·laborar en un centenar d’iniciatives, en la seva majoria petites però de molt arrelament territorial”. En un moment com el que ens trobem, amb les repercussions econòmiques derivades de la pandèmia del coronavirus, “aportar finançament a aquest seguit d’iniciatives, contribuirà al seu manteniment i impuls”, ha valorat Alins.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 86