El vicepresident Aragonès i la consellera Vergés, durant la visita a l'hotel Catalonia Barcelona Plaza

Vicepresident Aragonès: "Serem capaços de refer el país i recuperar la normalitat de la situació econòmica i social, després de l'emergència sanitària"

query_builder   19 juny 2020 13:24

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Serem capaços de refer el país i recuperar la normalitat de la situació econòmica i social, després de l'emergència sanitària"

  • Visita amb la consellera de Salut, Alba Vergés, les instal·lacions de l’hotel Catalonia Barcelona Plaza, un dels 64 establiments del sector a Catalunya que es van convertir en hospitals durant la pandèmia 
  • Destaca que Catalunya és un destí turístic segur, amb un sector empresarial d’excel·lència i agraeix a tots els professionals l’esforç realitzat 
  • El vicepresident demana al govern espanyol que s’ampliïn els ERTO’s més enllà del 30 de juny i qualifica de “pedaç insuficient” el pla turístic post COVID presentat ahir pel president Sánchez
El vicepresident Aragonès i la consellera Vergés, durant la visita a l'hotel Catalonia Barcelona Plaza

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat aquest matí que “serem capaços de refer el país i recuperar la normalitat de la situació econòmica i social, després de l’emergència sanitària”. Aragonès ha destacat que “vindran moments de complexitat, però vencerem, de la mateixa manera que vam ser capaços de fer front a les dificultats de la situació sanitària, amb dolor personal i social, perquè hem perdut massa gent pel camí”.

Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés, han volgut agrair la feina realitzada pel sector hoteler durant les setmanes de crisi sanitària provocada per la COVID en la visita realitzada a les instal·lacions de l’hotel Catalonia Barcelona Plaza. Aquest va ser “un dels 64 establiments que es van convertir en hospitals a tot Catalunya durant la pandèmia. Aquest mateix hotel en què ens trobem es va convertir en hospital en només quatre hores. I el que volem fer és agrair la feina feta a tots els professionals que ho van fer possible”.  

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que "l’epidèmia del COVID va obligar a capgirar els nostres dispositius sanitaris de dalt a baix i es van haver de buscar espais alternatius per acollir pacients. Els equipaments hotelers van jugar un paper essencial en aquest context i els vull fer arribar un agraïment immens per l’esforç que van fer i la gran coordinació que van tenir amb el sistema de salut".

Un cop superada l’etapa més dura de la pandèmia, el vicepresident Aragonès ha parlat de la necessitat de tornar a posar en marxa l’activitat econòmica del país. El sector turístic té un paper clau en aquest procés. Per això, el Govern català “ha posat en marxa en les darreres setmanes diverses accions en l’àmbit turístic, amb ajudes directes com la moratòria de la taxa turística i el fet de posposar a l’any vinent l’augment de la mateixa taxa”, ha afegit Aragonès, que ha aprofitat per demanar al govern espanyol més mesures de suport i que s’allargui l’aplicació dels ERTO’s més enllà del juny. En aquest sentit, ha assenyalat que el pla de xoc post COVID presentat ahir pel president Sánchez és un “pedaç insuficient”.

Pere Aragonès ha volgut insistir en el fet que el sector turístic català “és un destí segur”, i ha fet una crida a la ciutadania a explicar que Catalunya compta una xarxa d’establiments hotelers de primera magnitud, que “de la mateixa manera que han estat capaços de convertir hotels en hospitals, són capaços d’oferir Catalunya com una destinació turística segura”.

 

Quatre hotels oberts amb usos sanitaris

Dels 64 hotels que es van convertir en hospitals durant la pandèmia, va haver-hi 30 establiments hotelers arreu del país que van acollir pacients i es van fer 57.000 pernoctacions. Actualment, encara queden quatre hotels oberts.

Però els establiments hotelers també van servir per allotjar professionals sanitaris per tal que poguessin descansar i evitar riscos de contagi amb els seus familiars. En aquest cas es van habilitar 34 hotels i es van registrar 51.000 pernoctacions.

2  

Imatges

Fotografia de la visita (1)

Fotografia de la visita (1) 5037

Fotografia de la visita (2)

Fotografia de la visita (2) 6784

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 76