imatge de la webinar sobre la llei de facilitació de l'act eco

Consellera Chacón: "La llei de facilitació de l'activitat econòmica és ara més necessària que mai per reactivar l'economia i atreure inversió, i cal tramitar-la amb urgència"

query_builder   19 juny 2020 15:49

event_note Nota de premsa

Consellera Chacón: "La llei de facilitació de l'activitat econòmica és ara més necessària que mai per reactivar l'economia i atreure inversió, i cal tramitar-la amb urgència"

La consellera durant la webinar
La consellera durant la webinar
  • La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reclamat avui la tramitació parlamentària per la via d’urgència extraordinària del projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica, que va entrar al Parlament a principis d’any. La Consellera ha remarcat que aquesta llei posa al centre les necessitats d’empreses i autònoms” i que “ara és més necessari que mai tirar-la endavant, en un moment en què la prioritat és reactivar l’economia, facilitar la creació de negoci i de llocs de treball”
  • Chacón ha fet aquestes declaracions davant d’un auditori de prop de 200 assistents, entre alcaldes i representants de diversos sectors econòmics, en el marc de la webinar sobre el Projecte de Llei de facilitació de l’activitat econòmica
  • És una normativa pionera a Europa en l’àmbit de la facilitació, que aplica el principi “Only Once” pel qual empreses i emprenedors només han d’aportar un cop les seves dades. També crea una “autopista administrativa” per a projectes empresarials estratègics, i preveu mesures per reduir les càrregues burocràtiques, serveis proactius a l’empresa, basats en la gestió i l’anàlisi de les seves dades; i un nou model de relació entre l’empresa i les administracions
  • La futura llei beneficia 564.000 empreses i suposa un estalvi de més de 38M d'€ anuals als agents empresarials


La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assenyalat que “la llei de facilitació de l’activitat econòmica és ara més necessària que mai per reactivar l’economia i atreure inversió, i cal tramitar-la amb urgència”. D’aquesta manera, la titular d’Empresa i Coneixement ha reclamat avui la tramitació parlamentària per la via d’urgència extraordinària del projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica, que va entrar al Parlament a principis d’any.

Chacón ha fet aquesta petició davant d’un auditori de més prop de 200 assistents, entre alcaldes, representants del món municipalista i de diversos sectors econòmics, en el marc de la webinar de presentació del Projecte de Llei de facilitació de l’activitat econòmica, organitzada per l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament.

En aquest sentit, la Consellera ha remarcat que “aquesta llei posa al centre les necessitats d’empreses i autònoms, fent-los la vida més fàcil” i ha afegit que “ara és més necessari que mai tirar-la endavant, en un moment en què la prioritat és reactivar l’economia, facilitar la creació de negoci i de llocs de treball, i per tant, riquesa per al país”.

Així mateix, volgut fer una crida directa als grups política en l’aprovació “d’una llei que és molt tècnica, sense biaixos polítics, i que serà molt útil per dinamitzar l’activitat econòmica al nostre país”.

La Consellera també ha volgut insistir en que la futura llei ens permet dissenyar una ‘autopista administrativa’ per a projectes d’inversió estratègics”, que consolidi el posicionament de Catalunya com a millor regió inversora del sud d’Europa, tal com reconeix repetidament en els darrers anys el Finantial Times.

D’altra banda, Chacón ha recordat que el projecte de llei és fruit de gairebé dos anys de treball en col·laboració amb organitzacions empresarials i sindicals, amb cambres de comerç, col·legis professionals, gremis, autònoms, i també representants del món local.

El projecte de llei, aprovat pel Govern al gener passat, assenta les bases d’aquesta normativa pionera a Europa, amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica, establint els criteris i instruments per fer més àgil i eficient la relació entre les administracions catalanes i les empreses i emprenedors. Es tracta d’una regulació sense precedents a nivell europeu en l’àmbit de l’activitat econòmica, ja que farà possible l’aplicació del principi “Only Once” que impulsen les directrius de la Unió Europea integrant els tres nivells d’administració (català, local i estatal), i pel qual pel qual empreses i emprenedors només han d’aportar un cop les seves dades en posteriors relacions amb qualsevol administració.

Una altra de les novetats de la futura llei és la creació una “autopista administrativa” per a projectes empresarials “estratègics”, afavorint la implantació d’empreses amb valor afegit i presència tecnològica, especialment els que impliquin inversions productives preferentment en l’àmbit industrial i logístic.

El text també preveu mesures per reduir les càrregues burocràtiques, minimitzant la intervenció administrativa; ofereix serveis proactius a l’empresa, basats en la gestió i l’anàlisi de les seves dades; i estableix un nou model de relació entre l’empresa i les administracions. Aquest nou model de relació es fonamenta en la confiança mútua, la relació digital per defecte, l’aportació de dades una única vegada, l’eliminació de les càrregues administratives innecessàries, l’estandarització dels procediments, la celeritat en la tramitació, i la transparència.

Aquesta normativa beneficiarà a 564.000 empreses i 362.000 autònoms (el 89% de les empreses i el 91% dels autònoms) i suposarà un estalvi de 38,4 milions d’euros anuals per als agents empresarials beneficiats.

Segueix-nos a les xarxes_________________________________________________________

2  

Imatges

imatge de la webinar sobre la llei de facilitació de l'act eco

imatge de la webinar sobre la llei de facilitació de l'act eco 126

La consellera Àngels Chacón en la webinar sobre la llei de facilitació de l'act eco

La consellera Àngels Chacón en la webinar sobre la llei de facilitació de l'act eco 87