Visita obres de fibra òptica al Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà

El Govern inverteix 1,2 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat El Vendrell, Valls i Montblanc

Jordi Puigneró ha visitat avui les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre El Vendrell, Valls i Montblanc.

query_builder   25 juny 2020 12:40

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 1,2 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat El Vendrell, Valls i Montblanc

Jordi Puigneró ha visitat avui les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre El Vendrell, Valls i Montblanc.

Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

El 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020

Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

Visita obres de fibra òptica al Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest matí les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre El Vendrell, Valls i Montblanc.

El conseller ha destacat la importància que té avui en dia la instal·lació de la fibra òptica com a “oportunitat pel territori i antídot contra el despoblament”, i ha continuat afirmant que “això farà arrelar a molta gent en el territori que potser ara tenen opcions laborals a les grans capitals del país”.

En aquesta línia, Puigneró ha recalcat que “igual que en el seu moment vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital”, i per això “hem de fer que aquesta digitalització arribi quan abans millor”. El conseller ha recordat que “aquest 2020 podrem dir que la fibra òptica de la Generalitat arribarà a totes les comarques del país”, i ha assegurat que “això és una gran notícia des de la perspectiva del progrés econòmic i social del nostre país, i en especial de comarques com la Conca de Barberà”.

 

Tram Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà

Amb aquestes obres, a finals d’agost, s’hauran estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials. Aquests quilòmetres incrementaran fins a 106 quilòmetres la fibra òptica de la Generalitat estesa a les tres comarques, amb 1,2 milions d’euros d’inversió. 

Pel que fa el Baix Penedès, el 49% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 9.920 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 39.924 nous habitants. D’aquesta manera, el Baix Penedès passa de tenir dos municipis connectats (Banyeres del Penedès i Santa Oliva) a tenir-ne quatre en total amb la incorporació d’Albinyana i El Vendrell.

Pel que fa l’Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió amb la connexió dels municipis d’Alió, La Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana (Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri).

Finalment, el projecte també preveu la connexió de dos municipis de la Conca de Barberà: Montblanc i Vilaverd, que proporcionarà connectivitat al 39% del total dels habitants de la comarca.


Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions. Des del Govern es treballa amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals per fer arribar la darrera milla de fibra òptica a les llars.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

2  

Imatges

Mapa desplegament obres de fibra òptica al Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà

Mapa desplegament obres de fibra òptica al Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà 99

Visita obres de fibra òptica al Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà

Visita obres de fibra òptica al Baix Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà 198