Parlament de Catalunya

El ple del Parlament debatrà el Projecte de llei de facilitació de l'activitat econòmica

query_builder   7 juliol 2020 20:34

event_note Nota de premsa

El ple del Parlament debatrà el Projecte de llei de facilitació de l'activitat econòmica

  • El ple començarà a les 10 del matí amb la sessió de control al Govern
  • La cambra debatrà el Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica i es portarà a votació 5 decrets-llei impulsats pel Govern de la Generalitat

 

Facilitació de l’activitat econòmica

El Ple del Parlament debatrà el Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica. El Govern de la Generalitat va demanar que es tramités pel procediment d’urgència extraordinària per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presentarà el projecte que té per finalitat impulsar l’activitat econòmica en l’actual entorn digital per fer més àgil la relació entre administracions i empreses, reduint les càrregues administratives i implementant serveis proactius basats en la gestió i l’anàlisi de dades. El projecte dona continuïtat al model de finestreta única empresarial i permetrà que empreses i emprenedors només hagin d’aportar una única vegada les seves dades per fer tràmits amb totes les administracions. Entre altres mesures el projecte també regula l'obligació de les administracions d'oferir passarel·les de pagament perquè les empreses puguin liquidar taxes a distància i crea un directori d'empreses i establiments que ha de permetre oferir una visió integral de l'activitat econòmica a Catalunya. 

Votació decrets-llei

Durant la jornada es debatran i votaran cinc decrets-llei impulsats pel Govern de la Generalitat.

El Ple debatrà el Decret llei 23/2020, del 9 de juny, de mesures urgents en matèria tributària. També portarà a votació el Decret llei 22/2020, del 2 de juny, on es determinen els òrgans competents per tramitar les sancions per incompliments de la normativa reguladora de l'estat d'alarma denunciats pels diferents cossos policials.

Tot seguit la cambra debatrà conjuntament els decrets llei 21/2020, del 2 de juny, de mesures urgents de caràcter econòmic, cultural i social; 25/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria social i de caràcter fiscal i administratiu, i 26/2020, de 23 de juny, de mesures extraordinàries en matèria sanitària i administrativa.

Sessió de control

En el ple al Parlament també tindrà lloc la sessió de control dels grups parlamentaris a l’Executiu català.

Per començar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, respondrà una pregunta sobre l'ús de les llengües cooficials en les manifestacions culturals.

Tot seguit, la consellera de Justícia, Ester Capella, informarà sobre l'exercici de les competències del departament de Justícia durant la pandèmia de covid-19.

A continuació el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, explicarà les polítiques de cohesió territorial i el model d'infraestructures en el context de la reconstrucció.

En el seu torn, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, respondrà una pregunta oral del Ple del Parlament sobre les inversions estrangeres.

Posteriorment, la consellera de Salut, Alba Vergés, informarà sobre la gestió de la covid-19 i  respondrà una pregunta sobre la gestió sanitària dels rebrots de la covid-19.

A continuació, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, informarà sobre el curs escolar 2020-2021.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, explicarà l'estat del banc dels aliments.

Tot seguit, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, respondrà una pregunta sobre l'execució del pressupost de la Generalitat per al 2020.

El president de la Generalitat, Quim Torra, clourà la sessió de control al Govern de la Generalitat. El cap de l’Executiu respondrà sis preguntes sobre la situació política a Catalunya.