El vicepresident Aragonès respon una pregunta oral al Parlament de Catalunya

Vicepresident Aragonès: "Amb el compromís de totes i tots el sector turístic català recuperarà el seu potencial. Ja ho estan fent i el Govern de Catalunya està al seu costat"

query_builder   8 juliol 2020 20:12

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Amb el compromís de totes i tots el sector turístic català recuperarà el seu potencial. Ja ho estan fent i el Govern de Catalunya està al seu costat"

  • Agraeix “l’esforç titànic” que estan fent els professionals del sector turístic per “adaptar-se a les necessitats del moment” i “oferir el nostre país com una destinació turística de qualitat i segura”
  • El Parlament dona el vistiplau a ajornar la modificació de l’impost turístic fins a l’any 2021 i convalida els ajuts als sectors cultural i del lleure educatiu
El vicepresident Aragonès respon una pregunta oral al Parlament de Catalunya

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, s’ha mostrat convençut que amb el compromís de totes i tots, el sector turístic català recuperarà el seu potencial”. “Ja ho están fent, ja s’estan reobrint establiments perquè hi ha la voluntat de posar aquest país dempeus, i el Govern de Catalunya està al seu costat”, ha afirmat. En aquest sentit, el vicepresident ha volgut agrair “l’esforç titànic” que estan fent els professionals del sector, que “estan treballant intensament per adaptar-se a les necessitats del moment i oferir el nostre país com una destinació turística de qualitat i segura”.

En una intervenció al Parlament per defensar la convalidació del Decret que preveu ajornar fins al 2021 l’entrada en vigor de l’augment de la tarifa de l’impost turístic, ha explicat que el Govern va decidir incorporar aquesta iniciativa “en coherència amb l’evolució del mercat turístic dels darrers anys i amb la necessitat de tenir recursos per fer polítiques de millora de les destinacions turístiques”. Però, davant l’esclat de la pandèmia, l’Executiu va haver d’actuar amb “mesures de xoc en l’àmbit de la liquiditat”. Així, doncs, ha continuat, “aquest decret llei s’emmarca dins la política del govern de donar suport a tots els sectors afectats per la crisi econòmica i sanitària provocada pel coronavirus”.

El vicepresident ha afegit que l’ajornament de l’augment de l’impost turístic ha d’anar acompanyat d’altres “mesures que hauran de continuar en el temps”. “Hem d’aprofitar per acompanyar el sector turístic en aquest canvi que ja ha començat a fer de renovar les plantes hoteleres, millorar la qualitat dels càmpings o pensar en les polítiques de destinació”, ha subratllat. Perquè, al seu parer, cal “fomentar el turisme implicat en l’entorn, compromès amb el medi ambient i capaç de crear llocs de treball estables i de qualitat”, ha reblat.

A primera hora de la tarda, el vicepresident ha presentat davant la Cambra el tercer grup de Decrets llei aprovats pel govern per fer front a les urgències derivades de la pandèmia. Entre les mesures que s’han ratificat, destaquen l’ajut per als treballadors de l’àmbit de la cultura afectats econòmicament per l’estat d’alarma. “En l’àmbit de la cultura, sabem que si no fem res, la reactivació no serà ni fàcil ni ràpida”, ha assegurat el vicepresident.

Una altra de les iniciatives que el Parlament ha convalidat avui ha estat l’augment de la cobertura de les beques adreçades infants i joves, per garantir l’accés al lleure educatiu de les famílies en situació de vulnerabilitat. Per Aragonès, la participació dels infants, adolescents i joves en les activitats de lleure “és primordial, ja que suposa un estímul imprescindible pel seu desenvolupament vital”. Durant la seva intervenció, el vicepresident ha assegurat que “en la resposta a la crisi, no ens hem d’oblidar dels infants i els adolescents”, que han vist alterada la seva quotidianitat “amb totes les dificultats que genera intentar mantenir els seus espais de sociabilitat a través de la tecnologia digital”. És per això que, “ara els hem de donar el protagonisme que no han tingut”, ha reivindicat Aragonès, “amb un acompanyament emocional per entendre tot el que està passant, especialment els que han viscut situacions complexes en el seu àmbit familiar”.

“Tot Catalunya ha d’estar al costat del Segrià i el Govern al capdavant”

El vicepresident ha iniciat la seva jornada parlamentària responent una pregunta oral sobre l’execució dels pressupostos de la Generalitat per al 2020 i ha aprofitat per tornar a insistir en la necessitat que hi havia d’aprovar-los, ja que els nous comptes han permès, entre altres mesures, la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. “Que algú pregunti als 40.000 joves que avui estan fent la selectivitat i que l’any que ve veuran com el cost de la universitat és un 30% inferior, si valia la pena o no aprovar els pressupostos”, ha proposat. Aragonès ha començat la seva resposta dedicant unes paraules als veïns i veïnes de la comarca del Segrià i ha assegurat que “el Govern destinarà tots els recursos necessaris per fer front a la situació que està vivint el Segrià des del punt de vista sanitari, social i econòmic”. “Tot Catalunya ha d’estar al costat del Segrià i el Govern al capdavant”, ha conclòs.

Convalidats el nou calendari tributari i els ajuts als sectors cultural i del lleure educatiu

El Parlament ha donat avui llum verda al Decret llei 23/2020, del 9 de juny, de mesures urgents en matèria tributària, que, entre altres iniciatives, preveu ajornar fins a l’1 de gener del 2021 l’increment de les tarifes de l’impost sobre les estades en establiments turístics, com també l’aplicació del recàrrec a la ciutat de Barcelona. El decret convalidat avui per la Cambra catalana també amplia fins al 30 de juny la moratòria del termini de pagament dels impostos que recapta l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i fixa el calendari per presentar les autoliquidacions dels diferents tributs, un cop aixecat l’estat d’alarma.

El Parlament també ha convalidat aquest dimecres tres decrets llei aprovats pel Govern per pal·liar els efectes de la pandèmia provocada per la Covid-19 en diferents àmbits. En concret, s’han ratificat el Decret llei 21/2020, del 2 de juny, de mesures urgents de caràcter econòmic, cultural i social; el Decret llei 25/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria social i de caràcter fiscal i administratiu; i el Decret llei 26/2020, del 23 de juny, de mesures extraordinàries en matèria sanitària i administrativa.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 79