Conseller Buch:

Conseller Buch: "El canvi real és que el país entengui que cal no deixar de fer promocions i invertir en seguretat"

query_builder   15 juliol 2020 20:16

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "El canvi real és que el país entengui que cal no deixar de fer promocions i invertir en seguretat"

Foto inauguració comissaria

  • El conseller d’Interior ha inaugurat la nova comissaria de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra al districte de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona

 

  • El nou edifici policial de la Policia de la Generalitat té un sistema de gestió per afavorir l’eficiència energètica

 

  • L’edifici esta dotat de sistemes de seguretat amb control d’accessos per les portes principals i circuit de càmeres de videovigilància digitals  en perímetre i zones sensibles

 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha inaugurat aquesta tarda la nova comissaria de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra al districte de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona. 

 

Buch que ha destacat que la nova comissaria “és un projecte vital per a la ciutat de Barcelona” i ha manifestat que “el Cos és una estructura, un pilar, un fonament i un símbol de la societat catalana. És indispensable que hi sigui per a què aquest país no trontolli”. “Vostès no deixin de fer la feina que fan de la qual ens sentim orgullosos tot el país vetllant perquè aquest país sigui democràtic i just”, ha dit durant el seu discurs.

 

Buch ha explicat que “quan vam entrar al departament d'Interior vam constatar  que hi havia una certa sensació d'abandonament del Cos per part de l’Administració, i un cert desànim per part de tothom, i vam demanar temps i confiança”, ha dit. 

 

El titular d’Interior ha posat en valor que “25 anys després i amb l’esforç de molta gent que han fet hores de treball i sacrifici, tenim en marxa dues promocions de 750 mossos cadascuna, una total de 1500 agents; hem signat un conveni laboral amb la jubilació anticipada, hem pogut entrar al CITCO, hem aconseguit les persecucions transfrontereres i hem tirat nous objectius com la Policia Maritima”.

 

Buch ha remarcat també que “la Covid ens ha aturat unes licitacions. També hauríem presentat els 200 vehicles nous per part dels Mossos d’Esquadra que hem adquirit amb un cost de 28 milions d’euros, que ens arribaran a l'octubre”, ha anunciat. 

 

No obstant, el conseller ha matisat que “ens queda molta feina per fer. No es pot deixar d’invertir com fa anys i no s’han de deixar de fer promocions. Els que vinguin després ho han de tenir clar”. El canvi real de tot això és que aquest país entengui que mai més es deixin de fer promocions ni inversions en matèria de seguretat perquè si no qui sortiran perjudicats seran els 7 milions i mig de catalans i catalanes”, ha destacat.

 

Les noves instal·lacions policials s’ubiquen al carrer Quatre Camins 16, en un solar de 1.020 m² i la superfície total construïda és de 2.464 m². Fins ara, la seu dels Mossos d’Esquadra en aquest districte estava situada al carrer Iradier, en un antic Palauet noucentista de principis del segle XX.

 

El nou edifici policial, amb un pressupost d’execució de 4.293.231,05 € i projectat per l’estudi d’arquitectes Gallardo/Bravo, té quatre nivells: dues plantes subterrànies, on estaran situats l’aparcament, magatzems i l’Àrea de Custòdia de Detinguts, i la planta baixa i una primera planta, on s’ubicaran la resta de serveis policials. L’Àrea d’Atenció al Ciutadà té 5 locutoris, dos més que en l’actualitat, la qual cosa millorarà l’atenció que la policia fa a la ciutadania. La nova instal·lació acollirà un nou servei policial: La Unitat Regional de Medi Ambient.

L’edifici està dotat de sistemes de seguretat amb control d’accessos per les portes principals i circuit de càmeres de videovigilància digitals en perímetre i zones sensibles.

L’edifici millora les darreres directrius del Pla d’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020. Està dotat d’un sistema de gestió de les instal·lacions per afavorir l’eficiència energètica, aprofitament de l’energia solar amb plaques solars per produir aigua calenta sanitària i plaques fotovoltaiques per l’autoconsum elèctric. La qualificació energètica de l’edifici respecte les emissions es A i respecte el consum B.

Pel que fa als accessos, l’entrada principal de l’edifici des del carrer amb rampa d’accés adaptat i escales, que aglutina l’accés principal per visites i l’entrada secundaria per agents.

L'acte també ha comptat amb la presència del secretari general d’Interior, Brauli Duart; el director general de la Policia, Pere Ferrer; del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, i del tinent d’alcalde de seguretat i regidor del districte, Albert Batlle, entre d’altres autoritats.