Fotografia del vicepresident Aragonès atenent els mitjans durant la visita al celler Juvé & Camps

Vicepresident Aragonès: "Vull posar en valor el gran esforç que ha fet el sector vitivinícola per aconseguir una verema segura"

query_builder   28 agost 2020 16:31

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Vull posar en valor el gran esforç que ha fet el sector vitivinícola per aconseguir una verema segura"

  • La Comissió de la Verema del Penedès ha elaborat un protocol que garanteix la protecció de la salut de les persones que hi intervenen
Fotografia del vicepresident Aragonès atenent als mitjans durant la visita al celler Juvé & Camps

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquesta matí el Celler Espiells de la Finca de l’empresa Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, amb l’objectiu de conèixer directament les mesures de seguretat i higiene que la Comissió de la Verema del Penedès ha realitzat per evitar contagis davant la crisi de la COVID-19. “Vull posar en valor el gran esforç que ha fet el sector vitivinícola per aconseguir una verema segura, partint del protocol que s’ha fet conjuntament amb la Generalitat”, ha destacat Aragonès en una atenció a mitjans. 

La Comissió, integrada pel sector vitivinícola, els agents socials, els ajuntaments i els departaments de Salut, Treball, Afers Socials i Famílies i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha elaborat un protocol “que garanteix la deguda protecció de la salut de totes les persones que intervenen en la verema”, ha explicat el vicepresident.

El protocol estableix que tots els treballadors que hagin residit fora de la comarca de l’Alt Penedès en els últims 14 dies s’han de sotmetre a una revisió mèdica, la qual inclourà, si s’escau, una prova PCR per a la COVID-19. El protocol també garanteix tenir els treballadors localitzats en tot moment en el lloc de feina i d’allotjament. Els positius i els contactes hauran d’estar en quarantena de 14 dies en un espai aïllat i se’n farà un seguiment. Aragonès ha assenyalat que “és un any singular al Penedès, i que l’objectiu és fer una verema segura. El Govern de Catalunya hi està plenament compromès”.

Aposta per la qualitat

El vicepresident ha argumentat que els efectes de la COVID-19 s’afegeixen a l’estancament que pateix el sector durant els darrers anys, que es pot agreujar aquest any amb la malaltia del míldiu de la vinya. Davant d’aquests reptes, Pere Aragonès ha assegurat que “som conscients que el sector arrossega problemes estructurals associats a la caiguda del preu del raïm del vi base. I la resposta a tots aquests problemes que veiem al sector és positiva, i ens ajuda a avançar en el model basat en competir en valor i no en preu”. Aquesta aposta per la qualitat i per l’arrelament al territori significa que “cal apostar per tota la cadena de valor. Volem remarcar el treball de tots els cellers i empreses que fan una retribució justa i equitativa, que també és una forma d’assegurar la sostenibilitat del sector”, ha afegit Aragonès.

Tanmateix, el Govern ha impulsat un pla de xoc amb diverses mesures per valor de 5,7 milions d’euros per donar suport al sector davant l’impacte de la COVID-19, als qual s’hi suma un pla dotat amb 13 milions d’euros per intentar suavitzar l’impacte del míldiu.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa de la visita del vicepresident Aragonès al celler Juvé & Camps

Nota de premsa de la visita del vicepresident Aragonès al celler Juvé & Camps
PDF | 74