.

MODA

080 Barcelona Fashion i Valmont Barcelona Bridal Fashion Week sumen esforços en el suport a la moda en l'era digital

query_builder   10 setembre 2020 13:30

event_note Nota de premsa

MODA

080 Barcelona Fashion i Valmont Barcelona Bridal Fashion Week sumen esforços en el suport a la moda en l'era digital

X
  • Els dos esdeveniments situaran la capital catalana en l’epicentre de la moda al llarg d’aquest mes de setembre. Del 14 al 17 de setembre, se celebra la 26a edició de 080 Barcelona Fashion, amb 21 propostes de dissenyadors i marques, i a partir del 18 i el fins el 22 de setembre, pren el relleu una nova edició de la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, amb les col·leccions de 24 creadors de moda nupcial i de cerimònia
  • Ambdós esdeveniments aposten en aquesta edició pel format digital, amb la voluntat de posicionar-se en el nou escenari de la creativitat i de la indústria de la moda, definits per les noves tecnologies i de consolidar la ciutat de Barcelona i el conjunt Catalunya com a referent del sector a nivell internacional

080 Barcelona Fashion i Valmont Barcelona Bridal Fashion Week sumen esforços en el suport a la moda en l’era digital. Aquest mes de setembre, la celebració dels dos esdeveniments situen una edició més Barcelona en el focus de la moda. Del 14 al 17 de setembre, se celebra la 26a edició de 080 Barcelona Fashion, amb 21 propostes de dissenyadors i marques, i a partir del 18 i el fins el 22 de setembre, pren el relleu la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, amb les col·leccions de 24 creadors de moda nupcial i de cerimònia.

Ambdós esdeveniments aposten en aquesta edició pel format digital, amb la voluntat de posicionar-se en el nou escenari de la creativitat i de la indústria de la moda, definits per les noves tecnologies, i de consolidar la ciutat de Barcelona i el conjunt Catalunya com a referent del sector a nivell internacional.

En aquest sentit, Muntsa Vilalta, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement —organisme que impulsa 080 Barcelona Fashion—, considera que “en l’actual conjuntura, hem d’apostar per la col·laboració i per una estratègia conjunta. 080 Barcelona Fashion i Valmont Barcelona Bridal Fashion Week són cites de referència en els seus respectius segments dins el sector moda, i la suma d’esforços és sens dubte la millor manera d’obtenir resultats en l’objectiu compartit de consolidar Barcelona, i per extensió Catalunya, com una capital de la moda, a nivell internacional”. Vilalta apunta que “la digitalització és també una oportunitat, ja que ha vingut per quedar-se” i afegeix que “les plataformes digitals ens permetran abastar noves audiències i consolidar les ja existents, i ens doten d’una visió encara més innovadora”.

De la seva banda, el director de Fira de Barcelona, Constantí Serralonga, destaca que "la col·laboració de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, i 080 Barcelona Fashion converteix Barcelona en l’epicentre del món de la moda. A més, tots dos  han demostrat que són capaços de reinventar-se davant la situació actual i d'adaptar les noves edicions per continuar recolzant un sector tan important pel país de tanta projecció internacional en un moment clau”.

080 Barcelona Fashion, celebra la seva primera edició 100% digital. L’escenari de fons de la setmana catalana de la moda tornarà a ser el Recinte Modernista de Sant Pau, des d’on es presentaran les col·leccions dels dissenyadors i marques. En l’actual conjuntura, el format digital i l’ús intensiu de les TIC es planteja com una oportunitat per projectar el 080 Barcelona Fashion a tots el públics i arribar a noves audiències. Del 14 al 17 de setembre, el públic podrà seguir l’emissió de tots els continguts a través del 080 TV, des de la mateixa web https://080barcelonafashion.cat/. Un frontrow virtual de d’on gaudir de l’emissió de continguts, produïts i en directe.

Un calendari d’emissió en directe que inclourà l’estrena en primícia de les col·leccions dels dissenyadors i marques (Fashion show films), l’emissió dels Designers DNA (curtmetratges documentals i artístics sobre els dissenyadors i firmes de moda), a més d’un programa de continguts sobre el món de la moda dins “Other Voices” que inclou Fashion Talks, amb la participació de personalitats del món de la moda de nivell internacional, les Business Talks i les Tech Talks a càrrec de professionals i experts de primer nivell. Així mateix, en l’apartat “Behind the scenes” es donaran a conèixer continguts inèdits en altres edicions com el procés d’elaboració del càsting, què passa en el backstage i el making-of d’aquesta edició. En el vessant de negoci, 080 reedita, també en format digital, el 080 Fashion Showroom Digital Edition, amb la participació d’una vintena de marques catalanes de moda, i les visites virtuals previstes de prop d’un miler de professionals nacionals i internacionals. 

En aquesta edició de 080 Barcelona Fashion, participen  els següents dissenyadors i marques (per ordre alfabètic): ALL THAT SHE LOVES; BRAIN&BEAST; CUSTO BARCELONA; EIKÒ AI; EÑAUT; ESCORPION; GUILLEM RODRIGUEZ; GUILLERMINA BAEZA; JULIÀ G ESCRIBÀ; LEBOR GABALA; LERA MAMBA; MAITE BY LOLA CASADEMUNT; MANS; MENCHÉN TOMÀS; NAULOVER; ONRUSHW23FH; OSCARLEON; SITA MURT; THE LABEL EDITION; TXELL MIRAS; i YERSE.

I, a partir del 18 de setembre i fins el 22 de setembre, la passarel·la de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week prendrà protagonisme amb la presentació de les col·leccions de 24 dissenyadors de renom internacional. En aquesta edició, l'esdeveniment líder de la moda nupcial torna a través del seu nou espai digital, amb la retransmissió de les desfilades i de la resta de continguts a través de la VBBFW App, una plataforma digital que permetrà arribar no només a clients, sinó també a futures núvies i de manera globals, als amants de la moda.

VBBFW acollirà les desfilades de Pronovias i d'altres marques del seu grup com Nicole Milano i House of St. Patrick, i d'altres firmes nacionals líders del mercat com Jesús Peiró; Yolancris; Sophie et Voilà; Isabel Sanchis i Higar Núvies. També presentaran col·lecció marques internacionals com la coreana Vestal; The Atelier, la firma malàisia dirigida per Jimmy Choo; Flora, procedent d'Israel; la francesa Cymbeline; les firmes nord-americanes Demetrios i Yumi Katsura; Marylise & Rembo Styling, de Bèlgica, i les italianes Valentini, Bellantuono i Amelia Casablanca, a més dels 'new talent' Lorena Panea, Olga Macià, Léonie Bridal i Poesie Sposa. La passarel·la comptarà amb una espectacular escenografia a càrrec de la companyia teatral i d’arts escèniques La Fura dels Baus i es retransmetrà a través de la VBBFW App, amb un xat en directe, on marques i buyers tindran accés per primera vegada a opinions i preferències de les futures núvies convidades a gaudir de les desfilades.

Paral·lelament, la plataforma acollirà el 'trade show', un showroom digital exclusiu per als professionals, amb les propostes d'un centenar de marques, el 60% internacionals, que podran contactar amb compradors, distribuïdors i retailers d’arreu del món. Així mateix, VBBFW serà també el marc d'activitats en col·laboració amb empreses i entitats com la firma d'alta cosmètica Valmont; Save The Children —l'ONG amb la qual el saló ha signat un acord de col·laboració en contra del matrimoni infantil—; Design Institute of Spain; Wedding Mitjana International; o l'Istituto Europeo di Design, IED, entre d'altres, i presentarà l'estudi que el professor José Luis Nueno (IESE Business School) "Bridal Fashion, Sustainable Style, Conscientious Business", que analitza la sostenibilitat com una de les claus de desenvolupament de la indústria.

 

Més info al web 080 i les xarxes:

 

Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/

Twitter CCAM: https://twitter.com/ccamcat

Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion

Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion 

Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/

 

A Twitter:  @empresacat