agent rural

El Govern ratifica l'acord sobre la jubilació anticipada dels Agents Rurals

query_builder   13 abril 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern ratifica l'acord sobre la jubilació anticipada dels Agents Rurals

El Govern ha ratificat l’acord sobre la jubilació anticipada dels Agents Rurals signat el mes de desembre de 2020 amb totes les organitzacions sindicals del cos: CCOO, CSIF, IAC-CATAC, Intersindical-CSC i UGT. 

 

D’aquesta manera, el Govern autoritza els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; i de Polítiques Digitals i Administració Pública a adoptar les mesures oportunes per a l’aplicació del contingut d’aquest acord. 

 

La implementació d’aquest acord ha de permetre equiparar les condicions de treball dels Agents Rurals a la d’altres col·lectius que realitzen funcions de naturalesa i desgast físic i psicològic similars. D’aquesta manera, el Govern es compromet a impulsar aquest desplegament normatiu perquè els i les agents es puguin jubilar als 60 anys, o als 59 anys si comptabilitzen 35 anys de servei al Cos d’Agents Rurals, sens prejudici del que determinin els òrgans competents d’acord amb la normativa vigent.

 

L’acord suposa un pas més en el marc dels esforços que el Departament d’Agricultura ha dut a terme per potenciar el Cos d’Agents Rurals. El 16 de juliol de 2019, el Govern va aprovar el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 amb l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, dimensionar adequadament la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura tècnica i administrativa de suport.