Miniatura FER

Presentació de les iniciatives del curs 2020-2021 del projecte de cooperació Leader 'Futurs Emprenedors Rurals'

query_builder   11 juny 2021 12:10

event_note Nota de premsa

Presentació de les iniciatives del curs 2020-2021 del projecte de cooperació Leader 'Futurs Emprenedors Rurals'

L’objectiu del projecte és el foment de l’emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d’escoles ubicades en els territoris rurals

Aquest curs escolar hi han participat més de 700 alumnes

Foto web FER

Futurs Emprenedors Rurals (FER) és un projecte de foment de l’emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d’escoles ubicades en els territoris rurals. Està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord, amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el cofinançament del fons FEADER.

Aquest curs escolar més de 700 alumnes de les zones rurals han viscut l’emprenedoria de primera mà a les aules participant en el projecte. Amb ell, els i les alumnes aprenen a cercar les oportunitats que els ofereix el seu entorn per tal de crear un projecte empresarial. Així doncs, fomenten les habilitats emprenedores i treballen diferents àrees relacionades amb l’empresa com la comunicació, el màrqueting, els ingressos i les despeses..., combinades amb les diferents competències bàsiques de cicle superior de primària.

En ‘L’Aventura de FER’, l’abella protagonista juga amb els paral·lelismes entre un rusc que s’està despoblant i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. Els materials didàctics s’estructuren en 3 blocs:  ‘Quina bona idea’, ‘Els reptes de FER’, i ‘Històries d’Empreses de la Catalunya rural’.

Una part de la implementació del projecte consisteix en la creació de projectes empresarials per a afrontar reptes dels territoris rurals, sense cap límit creatiu, sigui factible o no amb la tecnologia actual. La data límit per a entregar els projectes era el passat 26 de maig. Aquest curs s’han presentat més de 30 iniciatives, que seran valorades per un jurat professional.

El jurat professional, format per experts de diferents àmbits relacionats amb l’empresa i l’educació, valorarà els projectes presentats i atorgarà a cadascun una menció remarcant el punt fort de cada grup empresarial, per tal de posar en valor cada iniciativa i orientar sobre quins aspectes poden ser exemplars per a la resta de companys i companyes. I dilluns, 14 de juny, un cop realitzades totes les valoracions per part del jurat, es donarà a conèixer el veredicte a les escoles, i les iniciatives seran publicades al web  www.futursemprenedors.cat.

El/la mestre/a responsable de cada grup d’alumnes rebrà la menció del jurat de forma digital, i les entregues de diplomes individuals d’implementació del projecte FER estan previstes també la setmana vinent. Els i les mestres són una part essencial del projecte FER, i és gràcies a la seva implicació que els i les alumnes aprenen sobre la cultura emprenedora, i potencien les seves habilitats.

‘Futurs Emprenedors Rurals’ es va posar en marxa per a fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius que persegueix el projecte destaca: despertar el talent emprenedor dels infants, visualitzar les oportunitats dels territoris rurals i l’aprofitament dels seus recursos, difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, fomentar el treball en equip i altres habilitats emprenedores, així com introduir la cultura financera de forma bàsica a les escoles.

D’altra banda, i per tal de donar a conèixer el projecte a escoles i mestres amb interès per a fomentar l’emprenedoria a l’aula, hi ha programada una sessió informativa en línia el proper dia 28 de juny, a les 12:00 hores, per a accedir a la qual cal inscriure’s a www.futursemprenedors.cat, en l’apartat d’Inscripció a la jornada informativa FER.

La sessió inclourà una explicació del projecte FER, dels seus materials i les novetats per al curs 2021-2022, així com dos intercanvis d’experiències de mestres que duen a terme el projecte a l’escola. Despertar el talent emprenedor mitjançant la creació d’una empresa en grup és un dels objectius del projecte, entre molts altres. L’alumnat hi aprèn cultura bàsica de l’empresa sobre diferents temàtiques com el màrqueting, els préstecs, ingressos i despeses, personal, etcètera. 

L’acompanyament a escoles i a mestres és un pilar del projecte, i per aquest motiu es programa jornades, formacions, i assessoraments durant tot el curs escolar. Aquesta sessió, doncs, es complementarà amb una altra a principis de setembre, en la qual s’explicarà aspectes metodològics i organitzatius de com implementar el projecte, així com les diferents maneres d’incorporar l’emprenedoria a l’aula.

Les escoles que vulguin implementar el projecte FER el proper curs escolar s’hi han d’inscriure accedint al web www.futursemprenedors.cat, en l’apartat de Curs 2021-2022.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 649