FOTO
  • Interior signa un conveni de col·laboració amb Ministeri de Foment i ADIF, que permetrà la instal·lació d’una oficina d’atenció ciutadana a l’estació de Barcelona Sants
  • Els Mossos d'Esquadra oferiran atenció al públic durant tot l’any, amb l’horari d’atenció de dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 hores i els caps de setmana de 9:30 a 20:30 hores
 
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha formalitzat aquesta tarda amb la ministra de Foment, Ana Pastor, la signatura d’un conveni de col·laboració institucional en matèria de seguretat ciutadana, que té com a objectiu intensificar la cooperació, el recolzament i l'assistència recíproca entre el departament d'Interior i el ministeri de Foment.
 
El conseller Espadaler ha explicat que amb la signatura d’aquest conveni amb ADIF i el Ministeri de Foment “recuperem un equipament del què ja havíem disposat fins l’any 2010”, una oficina d’atenció ciutadana dels Mossos d’Esquadra a l’estació de Sants. Espadaler ha dit que sempre hi ha hagut presència policial a l’estació, però que ara, amb la posada en servei d’aquesta oficina, els Mossos podran “donar un servei més còmode i proper al ciutadà”, i ha recordat que diàriament transiten per aquesta infraestructura unes 190.000 persones. “És una bona notícia de cara a la seguretat de l’estació i dels ciutadans”, ha reblat.
 
L'interior de l’estació de Barcelona Sants disposa d'un espai destinat a les dependències policials. Els Mossos d'Esquadra oferiran atenció al públic durant tot l’any, amb l’horari d’atenció de dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 hores i els caps de setmana de 9:30 a 20:30 hores. La Policia de la Generalitat atendrà les denúncies i demandes dels ciutadans en el moment en què arribin a les dependències, establirà relacions periòdiques i directes amb els diferents operadors i col·lectius que treballen a l’estació i tractarà les imatges recollides per les càmeres de seguretat amb la finalitat d’investigació policial.
 
El conveni contempla que les càmeres de vídeo-vigilància i seguretat instal·lades a les instal·lacions de l’Estació de Barcelona-Sants són propietat d’ADIF, i serà aquesta qui cedirà, d’acord amb la normativa vigent, les dades i les imatges captades pels seus mitjans de gravació d’imatges a requeriment del Cos de Mossos d’Esquadra amb la finalitat d’aclarir la possible comissió de fets presumptament il·lícits o la identificació d’aquelles persones que haguessin pogut cometre’ls.  
 
El conveni tindrà una vigència de dos anys, prorrogables al seu venciment, per períodes anuals successius.  
 
Una Comissió Mixta vetllarà pel compliment dels compromisos recollits en aquest conveni de col·laboració i farà el seguiment i l'avaluació de la seva aplicació, així com l’anàlisi d’altres assumptes en matèria de seguretat, que precisen la col·laboració entre les parts.
 
A l'acte també hi han assistit el secretari general del Departament d’Interior, Josep Martínez, el president d’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias - Alta Velocidad (ADIF-AV), Gonzalo Ferré, el comissari cap del cos de Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el comissari de la Comissaria General de Mobilitat, Miquel Esquius.