En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el conseller de Salut ha defensat un gran pacte de salut per "treure la política dels centres sanitaris"
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha participat aquest matí en una conferència organitzada pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Durant l’acte, el conseller ha assenyalat la necessitat d’elaborar un pla de recursos humans per compensar totes les jubilacions que es preveuen d’aquí a deu anys. Boi Ruiz ha explicat que "ens hem d’avançar, d’aquí a deu anys tindrem molt personal sanitari jubilat i necessitem un pla d’acord amb les polítiques que volem fer d’aquí a deu anys".
 
El conseller ha declarat que les necessitats de recursos humans s’hauran de definir en col·laboració amb les universitats i ha lamentat les limitacions pel fet que és l’Estat qui determina les places que es convoquen en cada hospital.
 
Durant la seva intervenció, Boi Ruiz ha defensat un model de salut basat en la prevenció i ha explicat que "l’atenció sanitària s’ha d’orientar cap a l’anticipació de la malaltia". "Necessitem un sistema sanitari orientat a la prevenció més que a esperar la malaltia", ha subratllat.
 
En aquest sentit, ha ressaltat la recerca com un àmbit central de la política sanitària i ha exposat que "tenim un model d’excel·lència i altament competitiu". També ha proposat "fer un sistema de recerca en temes de salut que arribi a les persones".
 
Boi Ruiz també ha defensat la necessitat d’un gran pacte de salut català que permeti "treure la política dels centres sanitaris". Per aquest motiu ha agraït la voluntat de tots els agents que s’han afegit al document de bases per al Pacte nacional de la salut a Catalunya.
 
D’altra banda, el conseller de Salut ha tornat a mostrar-se contrari a l’augment de l’IVA sanitari d’acord amb una directiva comunitària, ja que suposa "afegir una despesa financera incomprensible". Durant la intervenció, Ruiz ha apuntat a la hisenda pròpia per resoldre "l’insuficient finançament" i ha afegit que cal reclamar a l’Estat "tot allò que sigui deute de l’Estat".
 
Finalment, Boi Ruiz ha volgut destacar que "hem d’estar orgullosos del nostre sistema de salut". "Una de les estructures d’Estat és el nostre model sanitari català reconegut a Europa i al món", ha conclòs.
 
Més informació: Videofòrum