El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació contra el Decret d’acreditació del català per al professorat del sistema universitari de Catalunya que va ser interposat per l’associació Convivència Cívica Catalana. El Decret, aprovat el 14 de setembre de 2010, regula el coneixement del català per part del professorat universitari a Catalunya.
En la resolució, l’alt tribunal considera que l’associació no està legitimada per interposar aquest recurs. “El seu interès pel tema no excedeix del de la mera legalitat i per això es insuficient (...) donada la seva absència d’una específica relació amb el professorat universitari, no comporta el directe benefici o perjudici per a la seva esfera jurídica que justifica la legitimació activa per a un concret procés”, assenyala l’escrit del magistrat ponent.
 
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat que “celebrem aquesta molt bona notícia que una vegada més avala la política lingüística de la Generalitat, una política que posar en valor la llengua pròpia i, en aquest cas, en l’àmbit de l’ensenyament universitari”. Castellà ha afegit que la sentència “demostra que el recurs era un recurs amb tota la intencionalitat política, que ha quedat desautoritzat”.
 
Així mateix, la sentència del Tribunal Suprem imposa els costos del procés a Convivència Cívica Catalana. Aquesta és la segona resolució judicial que avala el Decret, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 2012.
 

1  

Fitxers adjunts

Sentència TS

Sentència TS
PDF | 232