• Al llarg de tot el cap de setmana, Sant Sadurní d’Anoia acollirà la Copa del Tricentenari, on se citaran alguns dels equips punters d'hoquei patins del panorama europeu
 
  • Deu anys després de la victòria al Mundial B de Macau, la selecció catalana reivindicarà el seu lloc al concert internacional de l’hoquei patins
L’emblemàtic Estadi Olímpic de l’Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia serà l’escenari de l’excepcional Copa del Tricentenari d’hoquei patins, una iniciativa del CE Noia Freixenet amb el suport de la Secretaria General de l’Esport en el marc dels actes del Tricentenari. El torneig forma part d’un conjunt d’actes esportius que han volgut sumar-se a la commemoració, com la Volta Ciclista a Catalunya, la Mitja Marató de Granollers o la marxa Matagalls – Montserrat.
 
La Copa serà un espai de reconeixement i reivindicació d’un dels esports amb més implantació al país i que ha donat més èxits tant a nivell de clubs com internacional. L’entrada per a tot el cap de setmana costarà només 10 euros i, pels que no puguin apropar-se a Sant Sadurní, els partits es podran seguir pel canal Esports3.
 
Serà una ocasió perfecta per veure la nova generació d’estrelles catalanes, que es posaran a les ordres del seleccionador Jordi Camps per enfrontar-se, dissabte a les 18.30, amb el club amfitrió. La selecció catalana absoluta no participava en cap torneig internacional des de la Blanes Golden Cup de 2011. Aquesta reaparició coincideix amb el desè aniversari de la victòria de la selecció al Mundial B l’any 2004 a Macau, tot i que el reconeixement internacional li seria revocat l’any 2005 a Fresno.
 
A la segona semifinal, a les 20h, s’hi podrà veure en acció la selecció de Suïssa, un dels països on més està creixent aquest esport i subcampiona d’Europa el 2006, i la selecció de França, una habitual dels llocs capdavanters als campionats europeus i tercera classificada l’any 2010. Ambdues estan en la fase final de la seva preparació pel campionat europeu d’enguany, que se celebrarà del 14 al 19 de juliol a Alcobendas, que farà que vinguin a Catalunya amb els seus millors jugadors.
 
Miquel Calçada refusa la polèmica
 
Miquel Calçada, comissari del Tricentenari, lamentava la polèmica que s’ha generat amb la celebració del torneig: “em sap molt de greu perquè aquest soroll del tot interessat està impedint que es parli del valor esportiu de l’esdeveniment i del seu caràcter popular i participatiu, però estic convençut que el públic respondrà encara amb més entusiasme i assistirà a Sant Sadurní a gaudir d’un gran espectacle i a animar a la nostra selecció”.
 
Calçada, que assistirà a la final del torneig i serà l’encarregat de lliurar el trofeu al campió, ha aprofitat també per mostrar el seu suport a la Federació: “la Federació Catalana de Patinatge sempre ha manifestat la seva voluntat que l’hoquei català fos membre de ple dret de les federacions internacionals i així seria si no hagués estat exclosa de manera poc transparent, i celebro que tot i així continuï treballant per la normalització del país, també en l’àmbit esportiu”.

Per a més informació sobre el Campus Esportiu del Tricentenari, cliqueu aquest enllaç