• El cap de l’Executiu demana al Govern central “esperit de consens per trobar la manera que el poble català pugui anar a les urnes a decidir el seu futur”
  • Artur Mas ha presidit l’acte commemoratiu del 10è aniversari del Grup de Treball Estable de Religions (GTER)
El president a l'acte del GTER
El president ha presidit el 10è aniversari del GTER
El president de la Generalitat, Artur Mas,  ha assegurat aquesta tarda que “Catalunya vol establir un diàleg entre iguals amb l’estat espanyol” i que aquesta “és l’aspiració política d’una nació antiga i molt barrejada demogràficament” com la catalana.
 
En el decurs de l’acte commemoratiu del 10è aniversari del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), el cap de l’Executiu ha demanat “esperit de consens i consciència democràtica” quan fa plantejaments al primer partit de l’oposició a l’Estat per impedir la celebració d’una consulta democràtica a Catalunya i que “trobi una manera que el poble català que s’expressa en aquest consens majoritari pugui anar a les urnes a decidir el seu futur”. “En lloc d’anar a fer una cosa junts per impedir alguna cosa, es tracta d’anar a fer alguna cosa junts per poder decidir i facilitar que, entre iguals, es puguin resoldre els conflictes que després s’originen en qualsevol societat” ha reblat.
 
El president ha volgut subratllat  així “l’actitud madura i responsable”  del GTER que com Catalunya “no espera que algú altre li faci la feina, sinó que la fem nosaltres” i ha posat en relleu també seva “capacitat d’acció de fer i fer-ho junts tot”  amb “maduresa democràtica”.
 
Pel president, tot plegat demostra que “almenys a Catalunya, entre gent molt diferent, però tolerant i que saben que estan parlant entre iguals es pot construir, a base d’un diàleg correcte i positiu, es pot construir una societat millor que ha de ser l’aspiració de les religions i de totes les persones que estem involucrats en la vida pública dels països”.
 
Artur Mas ha presidit l’acte al costat de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en un acte que s’ha celebrat a l’Auditori del Palau de la Generalitat. També hi han intervingut el president del GTER, Antoni Matabosch; Fernando Garcia, assessor de la Secretaria General del Fòrum Iberoamericà, que ha pronunciat la conferència "El diàleg interreligiós en la construcció d'una comunitat Iberoamericana", i el bisbe auxiliar de Marsella, Jean Marc Aveline, que ha pronunciat la conferència "El significat teològic-filosòfic del diàleg interreligiós".
 
El Grup de Treball Estable de les Religions és un espai de trobada entre la gent de diferents identitats religioses que promou la pau i l’harmonia i està format per representants oficials nomenats per les mateixes religions .
 
 

1  

Fitxers adjunts

El president Mas ha presidit l'acte commemorariu del 10è aniversari del GTER

El president Mas ha presidit l'acte commemorariu del 10è aniversari del GTER
JPG | 669