El president, Artur Mas, ha agraït en el 10è aniversari del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) la seva contribució al diàleg interreligiós i ha destacat que la feina feta pel GTER, des d’un país amant de la pau, és un bon exemple que podem oferir al conjunt de la humanitat. L’acte commemoratiu ha tingut lloc al Palau de la Generalitat el 7 de juliol.
Generalitat de Catalunya
 
Mas ha posat en valor “tres lliçons del GTER”: la de la ‘maduresa’, en tant que es va constituir a iniciativa de les pròpies religions “sense esperar que algú altre li faci la feina”; la posada en pràctica de la ‘pedagogia de l’acció’ per fer i fer junts, amb la suma de moltes parts i diverses; i ‘l’esperit del consens’ per fer coses entre iguals, quelcom que demostra també maduresa democràtica. “Aquest diàleg entre iguals, ha subratllat, és una de les aspiracions polítiques d’aquest país, per poder superar conflictes amb l’Estat espanyol. A la fi, va cloure, el GTER està demostrant habilitats superiors, des de les religions, a les que tenim els polítics per construir una societat millor.
 
Prèviament, el president del GTER, Antoni Matabosch, va posar en relleu que les religions creen esperança i humanitzen la societat i que “el pluralisme ens envigoreix”, tot posant en comú l’amistat i el servei més enllà dels debats teològics.
 
Mas ha presidit l’acte acompanyat per la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega. També han participat Fernando Garcia, assessor de la Secretaria General del Fòrum Iberoamericà, que ha pronunciat la conferència "El diàleg interreligiós en la construcció d'una comunitat Iberoamericana", i el bisbe auxiliar de Marsella, Jean Marc Aveline, que ha pronunciat la conferència "El significat teològic-filosòfic del diàleg interreligiós".
 
Entre els assistents hi ha hagut desenes de representants de les principals confessions religioses presents al país, així com el titular de la Direcció General d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i el del Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi García Clavel.