El conseller Homs a Chat TV

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha criticat avui que el PP s’hagi posat “la samarreta de campanya electoral” de cara a les properes eleccions generals, previstes per l’any 2015. El conseller Homs ha fet aquestes declaracions durant la seva participació al programa Chat TV de lavanguardia.es. “Ens genera inquietud i preocupació que el govern espanyol s’hagi posat la samarreta de campanya electoral, que vol dir que està prioritzant l’interès particular que no pas l’interès general”, ha afirmat Homs durant la seva intervenció en aquest programa davant la negativa de l’estat espanyol a permetre la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya.


“Estem al segle XXI a Europa, es pot votar pràcticament tot i estem acostumats a votar”, ha comentat Homs afegint que “el que no té sentit és pensar que hi ha una cosa sobre la qual no es pot votar. I que és disposar o no d'un estat. Això no té cap ni peus en un context plenament democràtic”. En aquest sentit, el conseller de la Presidència ha recordat que “això ho està fent contínuament el Govern espanyol de manera implícita” i ha afegit que des de Madrid es tracta aquest tema com si fos “immutable”. “És absurd”, ha sentenciat Homs.


En paraules del conseller Homs, “cal identificar la voluntat del poble de Catalunya, donar-li curs i fer-ho d'una manera negociada, pactada amb totes les institucions implicades”. “Jo crec que s'haurà de negociar amb l'estat espanyol com també amb les institucions europees”, ha precisat.


En referència als diferents manifestos que han sortit el darrers dies en defensa de la unitat d’Espanya, el conseller de la Presidència s’ha preguntat  “per què no va sortir un manifest quan va haver la sentència contra l'Estatut?”. “Realment els preocupa Espanya a aquesta gent?”, ha afegit recordant que  “el poble de Catalunya va votar i després ve un TC absolutament desprestigiat, amb recusacions per tot arreu, s’ho va carregar. I aquesta gent on eren? Van callar”. Per aquest motiu, el conseller Homs ha reclamat “una mica més de coherència, de coneixement del que ha passat”.  “M'agradaria estar segur que tenim la mateixa idea de democràcia, perquè és sorprenent que aquesta gent no comparteixin la idea que conèixer l'opinió i la voluntat del poble de Catalunya”, ha comentat Homs. “Dir que hi ha coses que no es poden sotmetre a votació no és d’una democràcia plena”, ha sentenciat.