• El conseller afirma, però, que “no és una invitació a relaxar-se sinó, precisament, a continuar fent la feina des d’aquest punt de vista, ja que en aquest tema no n’hi ha mai prou”
  • Homs convida tots aquells operadors relacionats amb l’Administració a anar fent passes en matèria de transparència per construir una societat més confiada i democràtica
El conseller Homs atenent els mitjans de comunicació
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha volgut recordar aquest vespre que la transparència era un dels grans eixos que el Govern es va marcar a l’inici d’aquesta legislatura, juntament amb l’economia, el manteniment de l’estat del benestar i la consulta. “Aquest va ser l’encàrrec del president Mas amb la intenció de reduir aquesta distància que sembla creixent entre la ciutadania i la política”, ha dit Homs, i de “guanyar confiança entre tots nosaltres, tenir més bona informació i millor criteri per avaluar les decisions que es prenen des de les administracions públiques”. El portaveu del Govern ha afegit que en aquest tema “estàvem posicionats en una terra de ningú. El president ens va encarregar que ens poséssim al capdavant i ho hem fet”.
 
Homs ha dit que “en aquest sentit, avui ens han donat la nota d’un examen” i ha mostrat la satisfacció del Govern “per aquesta puntuació que avui ens ha posat Transparency Internacional, que és la màxima nota que es pot treure, 100 sobre 100”. El portaveu del Govern ha volgut precisar, però, que “no és una invitació a relaxar-se sinó, precisament, a continuar fent la feina des d’aquest punt de vista, ja que en aquest tema no n’hi ha mai prou”.
 
Homs ha destacat que a més de www.transparencia.gencat.cat, el Govern ha pres recentment altres mesures com el Codi de bones pràctiques en la contractació pública i el Codi ètic, també amb l’objectiu que “la transparència serveixi perquè tinguem tots plegats un millor criteri a l’hora d’avaluar les decisions que es prenen, els motius perquè es prenen i perquè això també ens ajuda a recuperar la confiança de tots entre tots”.
 
El conseller també ha recordat que la setmana que ve la Llei de la Transparència rebrà un impuls molt importat al Parlament, ja que tindrà lloc el debat de totalitat d’aquest projecte, i ha convidat a anar fent passes “tots aquells operadors que es relacionen amb l’Administració pública perquè es donin garanties i perquè amb tota aquesta idea de transparència construïm una societat molt més confiada entre tots nosaltres, molt més democràtica”.